Vooraanzicht grijze Lexus ES

V.A. € 52.995,- / LEASE V.A. € 699,-

DE NIEUWE LEXUS ES

Geniet van een unieke beleving en een enorme sprong voorwaarts op gebied van design, luxe, rijplezier en innovatieve technologie. De nieuwe Lexus ES staat eind 2018 in de showroom.

MAAK KENNIS MET EEN NIEUW, GEDURFD DESIGN

Met zijn uitdagende design rekent de nieuwe Lexus ES af met bestaande opvattingen over luxe sedans. In lijn met de gedurfde nieuwe designtaal van Lexus is hij lager, breder en slanker geworden. De ES combineert het elegante profiel van een coupé met de ruimte en verfijnde luxe van een sedan uit het topsegment. Deze combinatie van elegantie en comfort maakt de ES tot een uitzonderlijk voertuig.

 • 
 

 
  Achteraanzicht van een zilvere Lexus ES
  • Compleet nieuw design

   Dankzij het compleet nieuwe chassis onderscheidt de Lexus ES zich met een elegant profiel, een brede uitstraling en een laag zwaartepunt. Ondanks zijn elegante daklijn biedt deze premium sedan de grootste beenruimte in zijn klasse en extra veel ruimte voor passagiers.

  • Hybride technologie van de 4e generatie

   In de stad schakelt de vooruitstrevende, zelfopladende hybride aandrijflijn waar mogelijk op de EV (Electric Vehicle) modus, zodat u rijdt zonder enige vorm van schadelijke emissies.

  • Op de bestuurder gerichte cockpit

   Door het Head-Up Display kan de bestuurder zich op het rijden concentreren. Drive Mode Select bevindt zich rechts achter het stuurwiel, zodat de bestuurder deze eenvoudig kan bedienen, zonder zijn houding te veranderen. Door de comfortabele zithouding achter het stuur raakt de bestuurder bovendien minder snel vermoeid.

  • Nieuwe cockpit

   De functionaliteit van de Advanced HMI (Human Machine Interface) komt samen met een esthetisch design dat uitblinkt in gebruiksgemak, met gekoppelde displays die het gevoel van diepte geven en uitgebreide mogelijkheden bieden om het interieur af te stemmen op uw persoonlijke wensen.

  • Hadori geïnspireerd design

   Onze 'Takumi' vakmensen controleren alles tot in het kleinste detail, van het stiksel voor de stoelen tot de fraaie F Aluminium interieurafwerking, die is geïnspireerd op de schoonheid van een Hadori-gepolijst Japans zwaard.

  • Superieure veiligheidsuitrusting

   Om de weg te kunnen 'lezen' is de Lexus ES uitgerust met het allernieuwste Lexus Safety System + dat nu ook fietsers registreert en in het donker zelfs voetgangers waarneemt. De Lexus ES is ook voorzien van functies als Lane Tracing Assist en een twee-fase Adaptive High-beam System.

  • Dynamic Radar Cruise Control

   Het Dynamic Radar Cruise Control zorgt in combinatie met de Road Sign Assist functie dat de Lexus ES bij elke snelheid een veilige afstand bewaart tot zijn voorganger. Is de rijbaan weer vrij, dan accelereert de Lexus ES automatisch weer tot de vooraf ingestelde snelheid.

 • 
 

 
  Zijaanzicht zilvere Lexus ES

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  EXTERIEUR

  De nieuwe ES is ontwikkeld op het compleet nieuwe Global Architecture – K (GA-K) platform. Dit gaf Lexus de kans om de grenzen van design in het premium middensegment op te zoeken. Het design heeft een onderscheidend silhouet met een scherp aflopende daklijn, waardoor een even dynamische als vloeiende vorm ontstaat. De achterzijde heeft een strakke en scherpgesneden uitstraling, met LED achterlichten die rond de spatborden lopen om de auto uit alle hoeken een homogene styling te geven. Het beschikbare kleurenpalet telt 12 kleuren, met de tinten beige en groen als nieuwe kleuren.

 • 
 

 
  Cockpit van een Lexus ES

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  INTERIEUR

  Voor de look en feel van de ES namen Chief Designer Yasuo Kajino en zijn team het interieur van de Lexus Future Interior Concept als uitgangspunt. Hiermee combineert Lexus een op de bestuurder gerichte cockpit met een ruim en comfortabel zitgedeelte voor de voorpassagier. Een optioneel navigatiesysteem met een uitgebreide reeks van online diensten zorgt voor moderne connectiviteit. Het navigatiesysteem omvat een 12,3 inch multimedia display en een tweede generatie van de Remote Touch bedieningsinterface. Deze beschikt over spraaksturing, gecombineerd met een mobiele assistent waarmee de bestuurder volledig handsfree zijn smartphone kan bedienen.

 • 
 

 
  Zijaanzicht van een persoon die een Lexus ES bestuurd

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  PRESTATIES

  Volgens Chief Engineer Yasuhiro Sakakibara is deze nieuwe generatie van de ES ontwikkeld met oog op een significant hoger prestatiepotentieel dan al zijn voorgangers. Het technische team dat verantwoordelijk was voor het chassis heeft dan ook gezocht naar een aangenaam voorspelbaar weggedrag, gecombineerd met een snelle respons op elke actie van de bestuurder. "We willen dat elk type bestuurder achter het stuur van de ES een gevoel van volledige controle heeft", aldus Yoshiaki Ito, testrijder voor de ES. "Dat vraagt om een comfortniveau dat verder gaat dan alleen soepele rijeigenschappen.”


 

 
  Victor mids met witte lexus LC 500h

ZULLEN WIJ U EEN BROCHURE STUREN?

Ontdek alles wat u wilt weten over de nieuwe Lexus UX in onze brochure.

Next steps

ANDERE MODELLEN