LEXUS HYBRID DRIVE

WAAROM HYBRIDE?

Het vermogen van een benzinemotor, soepel gecombineerd met de efficiency van een elektromotor. Ontdek de voordelen van Lexus Hybrid Drive.

EFFICIENTE PRESTATIES ZONDER COMPROMIS

Een hybride Lexus werkt bijzonder eenvoudig, met een laag brandstofverbruik en gereduceerde emissies, zonder nadelen voor de rijprestaties. Ontdek de voordelen en vind antwoorden op vragen die u mogelijk heeft. U zult er al snel achter komen waarom zoveel mensen kiezen voor een hybride van Lexus.

HOE ZIT DAT DAN PRECIES?

 • HOE WERKEN DE HYBRIDES VAN LEXUS?

  De zelfopladende hybride auto's van Lexus combineren op intelligente wijze de benzinemotor met elektromotoren. Onze geavanceerde boordsystemen bepalen de juiste krachtbron op basis van uw rijgedrag, zonder dat u daar zelf iets van merkt. Onze hybride techniek zorgt ervoor dat uw Lexus zuiniger omgaat met zijn brandstof. Als u volledig elektrisch rijdt, is dat zelfs emissievrij.

 • MOET IK MIJN AUTO OPLADEN AAN DE STEKKER?

  Nee. Onze hybride technologie laadt de accu's voor de elektromotor zelf op. Dit gebeurt op het moment dat u (af)remt. De bewegingsenergie die dan vrijkomt, wordt omgezet naar elektrische energie.

 • IS HET RIJDEN IN EEN HYBRIDE AUTO DUURDER?

  Het rijden of onderhouden van een hybride Lexus brengt geen extra kosten met zich mee. Sterker nog, u bespaart zelfs op brandstofkosten doordat uw Lexus deels gebruikmaakt van de elektromotor(en).

 • HOE BETROUWBAAR ZIJN DE MOTOREN?

  Onze hybride modellen zijn minstens zo betrouwbaar als een auto met benzine- of dieselmotor. Ze zijn buitengewoon duurzaam en de elektromotor(en) en dynamo zijn zelfs onderhoudsvrij. Wist u dat Lexus in 2018 voor het 7e jaar op rij is uitgeroepen tot meest betrouwbare auto? Om dat te bevestigen, krijgt u 5 jaar (met een maximum van 100.000 kilometer) garantie op de hybride onderdelen.

 • KAN IK NOG MEER ZEKERHEID KRIJGEN?

  Een jaarlijkse Hybrid Health Check is de beste manier om er zeker van te zijn dat u alles uit uw Lexus hybride haalt, wat erin zit. De Hybrid Health Check is in combinatie met onderhoud € 59,95. Na deze controle ontvangt u een certificaat. Functioneert er daarna toch iets niet optimaal? Dan wordt dat kosteloos door de Lexus dealer opgelost. Zelfs als we de hybride accu moeten vervangen, brengen we u daarvoor niets in rekening. Het certificaat is overdraagbaar en 1 jaar geldig, met een maximium van 15.000 kilometer.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

LEXUS ZELFOPLADENDE HYBRIDE

Kies een sectie om alles te lezen over de voordelen van een zelfopladende hybride van Lexus.

HOE WERKT EEN ZELFOPLADENDE HYBRIDE VAN LEXUS?

De optimale combinatie van een benzinemotor en elektrische energie

PRESTATIES OP VERZOEK

Hybride prestaties overtreffen elke verwachting

GEEN COMPROMIS

Stijl, ruimte en efficiënt vermogen. Het kan wel degelijk samen.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  BEWUST LEVEN

  Een Lexus kiezen die bij u past, hoeft geen ingewikkelde zoektocht te zijn.

  Onze hybrides blinken uit in doordacht gebruiksgemak en zijn ontworpen om zich aan uw wensen te kunnen aanpassen. Of u nu veel in de stad rijdt, boodschappen doet of eropuit trekt met uw gezin; we hebben voor u altijd het juiste model.

  De innovatieve aandrijflijn van uw hybride Lexus is discreet verstopt, waardoor u maximaal kunt genieten van het luxueuze interieur en verzekerd bent van een royale bagageruimte .

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  EEN SCHONERE TOEKOMST

  De emissies van diesel- en benzinemotoren zijn zowel op lokaal niveau als wereldwijd schadelijk voor het milieu. Lexus gaat de strijd aan met de klimaatverandering en streeft naar een betere luchtkwaliteit in onze steden. Daarom werken wij aan slimme innovaties die het milieu minder belasten.

  Wij kiezen een 360° benadering in ons streven naar een duurzame toekomst, van de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie tot het reduceren van emissies tijdens de productie en meer recyclen in onze kantoren.

  Hybrides van Lexus helpen bestuurders om schadelijke emissies te verminderen en zo hun verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen. Met onze hybride aandrijflijnen worden schadelijke emissies gereduceerd tot slechts een tiende van de huidige Euro6 dieselnorm. We helpen u het milieu te beschermen, zonder compromis ten aanzien van de prestaties, kwaliteit, het vakmanschap en het design dat u van Lexus mag verwachten.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  BESPAREN

  Hybride technologie heeft een lagere ecologische voetafdruk en spaart tevens uw portemonnee. Dankzij de superieure brandstofefficiency van de combinatie benzinemotor met een elektromotor , rijdt u zuiniger en bespaart u op brandstof. Daarnaast zijn de elektromotor(en) en dynamo zelfs onderhoudsvrij.

  Onze hoogopgeleide en ervaren technici zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de onderdelenvoorziening van uw Lexus. Als onderdeel van onze service bieden wij tevens een Hybrid Health Check om ervoor te zorgen dat uw auto soepel blijft rijden.

CONTACT EN VEELGESTELDE VRAGEN

Al sinds 2004 lopen wij voorop in hybride technologie. Sindsdien zijn we snel uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van hybride auto's in het premium segment. Bent u nog niet overtuigd, leest u dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met uw dichtstbijzijnde Lexus dealer.

 • Wat is een hybride auto?

  Een hybride auto heeft twee krachtbronnen: een benzinemotor en een elektromotor. In een Full Hybrid aandrijflijn - zoals de Lexus Hybrid Drive - kunnen beide onafhankelijk van elkaar uw auto aandrijven, of de krachten bundelen. Een hybride systeem houdt de rijomstandigheden in de gaten en verdeelt op basis daarvan het beschikbare vermogen. Het resultaat is een verbeterde brandstofefficiency, lagere emissies en optimale prestaties.

 • Hoe werkt een hybride auto?

  Een benzinemotoren werkt optimaal bij constante snelheden, terwijl elektromotoren het meest efficiënt zijn tijdens het accelereren of rijden met lagere snelheden. Een hybride auto combineert beide voordelen. Rijdt u alleen op elektrische energie, dan stoot uw auto zelfs helemaal geen schadelijke stoffen uit.

  Uw Lexus kiest op elk moment zelf de ideale krachtbron. Hij schakelt soepel tussen de elektromotor en de benzinemotor, of combineert het vermogen van beide. Daarbij maakt het systeem voor u de optimale keuze, zodat u verzekerd bent van meer vermogen, krachtige acceleraties en een dynamisch weggedrag.

  Slimme aerodynamica en lichtgewicht materialen dragen verder bij aan een uitzonderlijke brandstofefficiency en lage emissies.

 • Hoe betrouwbaar zijn de hybrides van Lexus?

  Onze hybride modellen zijn minstens zo betrouwbaar als een auto met benzine- of dieselmotor. Ze zijn buitengewoon duurzaam en de elektromotor(en) en dynamo zijn zelfs onderhoudsvrij.

 • Is het onderhoud voor een hybride auto duurder?

  Nee. De reguliere onderhoudskosten zijn vergelijkbaar met een reguliere benzineauto. Het voordeel van een Lexus hybride is dat je vaak op het hybride systeem afremt. Dit voorkomt extra slijtage van remblokken en schijven.

 • Zijn hybride auto's veilig?

  De hybrides van Lexus hebben dezelfde slimme en intensief geteste veiligheidsvoorzieningen als onze andere modellen. Ze zijn even veilig als een conventionele auto.

 • Wat zijn de voordelen van het rijden in een Lexus hybride?

  Onze hybride moddelen gebruiken alleen brandstof als het nodig is. Rijd u met lage snelheid, dan schakelt uw auto vanzelf over op de elektromotor. Dat maakt dat een Lexus hybride efficiënt en zuinig is, en vermindert zelfs tijdens het accelereren de emissies. Rijdt u alleen op elektrische energie, dan produceert uw auto zelfs helemaal geen schadelijk emissies.

 • Kan ik tussen beide krachtbronnen schakelen?

  Dat is niet nodig. Uw Lexus houdt de rijomstandigheden in de gaten. Op basis daarvan verdeelt het systeem het beschikbare vermogen, met als uitgangspunt lagere emissies en krachtiger prestaties. De aandrijflijn maakt voor u continu de best mogelijke keuze, van starten tot wegrijden, rijden met constante snelheid en afremmen.

  Voor emissievrij rijden en maximale efficiency kunt u - bij de juiste omstandigheden - op korte afstanden overschakelen op elektrische energie.

 • Hoe ver kan een hybride Lexus rijden op de accu?

  Dat is afhankelijk van het laadniveau van de accu, van de rijomstandigheden en van de belading van uw auto.

  Uw hybride Lexus kan bij lagere snelheden volledig op de energie van de accu rijden. Het systeem houdt het laadniveau van de accu in de gaten en zorgt altijd voor een minimale lading. Rijdt u lange afstanden met hogere snelheid, dan wordt automatisch de benzinemotor gestart.

 • Waarin verschilt de Lexus Hybrid Drive van een benzinemotor?

  Elke hybride van Lexus beschikt over twee krachtbronnen: een benzinemotor en een elektromotor. Beide kunnen de auto afzonderlijk van elkaar aandrijven, of de krachten bundelen. 's Werelds meest geavanceerde Power Control Unit houdt de rijomstandigheden in de gaten en verdeelt op basis daarvan het vermogen. Het resultaat is een betere efficiency, lagere emissies en optimale prestaties.

  Onze hybrides behoren tot de top in hun segment, zodat u verzekerd bent van de beste specificaties en de ultieme rijervaring. Of u uw auto nu privé of voor de zaak gebruikt, met een hybride van Lexus bespaart u geld en vermindert u ook uw ecologische voetafdruk.