1. Modellen
  2. LC Convertible
  3. Krachtig Design

GEDURFD DESIGN

SOFTTOP

Het open en sluiten van de softtop is een lust voor het oog. De procedure verloopt even elegant als betrouwbaar en neemt slechts vijftien seconden in beslag. U kunt het dak zelfs rijdend bedienen, met snelheden tot 50 km/u. De uit vier lagen bestaande softtop van de LC Convertible werd dan ook onder extreme omstandigheden getest, bijvoorbeeld in de windtunnel bij snelheden tot 400 km/u. Vervolgens werd het maar liefst 18.000 keer geopend en gesloten, zowel in de woestijn als onder ijzige omstandigheden. Als u goed kijkt, ziet u dat de sierlijke beweging van het zich openende dak is geïnspireerd op de penseelstreek van Japanse kalligrafiekunstenaars.

LED KOPLAMPEN / HOLOGRAFISCHE LED ACHTERLICHTEN

De compacte afmetingen van deze slanke triple-LED koplampen maken aan de voorzijde de extreem korte overhang van de LC Convertible mogelijk, cruciaal voor superieure rijeigenschappen bij hogere snelheden. De opvallende achterlichten met hun doorlopende ‘L’ vorm in een metalen sierlijst zijn geïnspireerd op de naverbrander van een straaljager. In het rechter achterlicht is bovendien onopvallend het slot voor de bagageruimte geïntegreerd.

Om afleiding tijdens het rijden zoveel mogelijk te beperken en uw ogen op de weg te houden, bevinden alle belangrijke instrumenten en displays zich in de buurt van uw blikveld. Veelgebruikte functies, zoals Drive Mode Select, zijn rond het stuurwiel gegroepeerd. Het pure vakmanschap van onze Takumi ambachtslieden is overal zichtbaar. Ook het geplooide effect van de met Alcantara® afgewerkte portierpanelen en het patroon in de geperforeerd lederen bekleding zijn voorbeelden van het oog voor detail waarmee deze sublieme sportcoupé is gemaakt. Zelfs het openen en sluiten van het dak van de LC Convertible is elke keer opnieuw een bijzondere sensatie. De schakelaar om het dak te bedienen is dan ook doelbewust verborgen onder de handpalmsteun.

De met fraai gestikt leder afgewerkte stoelen bieden de best mogelijke combinatie van steun en zitcomfort. Chief Engineer Koji Sato was persoonlijk betrokken bij de totstandkoming van het design, dat vervolgens gedurende vijftig testcycli werd geperfectioneerd. U kunt ook kiezen voor comfortabele sportstoelen die met hogere zijwangen extra steun bieden, en u stevig op uw plek houden in snelle bochten. Deze stoelen zijn met de grootst mogelijke zorg afgewerkt met een combinatie van lederen bekleding en contrasterend Alcantara®. Hetzelfde oog voor detail van onze Takumi is zichtbaar in het geometrische effect op de portierpanelen.