1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Kunstenaars en designers maken virtuele interieurs
Lexus LF-Z Electrified

Kunstenaars en ontwerpers maken virtueel interieur

Voor de wereldpremière van de elektrische LF-Z Electrified werkt Lexus samen met drie baanbrekende beeldend kunstenaars en ontwerpers, die een nieuwe invulling geven aan het interieur van de conceptauto. Deze kunstenaars en ontwerpers zijn schoenontwerper Salehe Bembury, digitaal kunstenaar Ondrej Zunka en de mensen van het Japanse modelabel Hender Scheme.

De LF-Z Electrified Virtual Interior-serie is een platform voor samenwerking met ambitieus en innovatief talent uit allerlei creatieve gebieden. De serie benadert design op een nieuwe manier. Het is een combinatie van kunst, mode, lifestyle en technologie die een nieuwe invulling geeft aan auto-interieurs. Hierin komen ook de kernwaarden van Lexus terug: toekomstgericht design, een verbeterde connectie tussen mens en machine en Japans erfgoed en takumi-vakmanschap.

BEMBURY: FUTURISTISCH DESIGN MET ORGANISCHE MATERIALEN EN HELDERE KLEUREN

Het eerste interieur is verzorgd door prijswinnende schoenontwerper Salehe Bembury. Zijn interieurconcept omarmt de toekomst met een op de natuur geïnspireerd design. Bembury combineert futuristisch design met organische materialen en zijn kenmerkende toepassing van heldere kleuren. De kleuren zijn geïnspireerd op landschappen van zandsteen en andere natuurlijke tinten. De gebruikte materialen zijn ceder, kurk en graniet. Ook komen in het interieur allerlei stoffen en patronen terug die Bembury ook gebruikt in zijn schoenontwerpen.

ZUNKA: FUTURISTISCHE TECHNOLOGIEËN DOORDACHT TOEGEPAST

Het interieurconcept van Ondrej Zunka is opgebouwd uit space-age-elementen, sci-fi-materialen en multidimensionale tinten die tijd en ruimte overstijgen. De bedoeling van Zunka was dan ook om een interieur te maken dat oogt alsof het niet door mensen is gemaakt. Hij liet zijn creativiteit dan ook volledig de vrije loop, waarbij hij conventioneel interieurontwerp volledig losliet. Het concept verlegt de grenzen van functionaliteit en design. Zo is het interieur voorzien van intelligente verlichting die de stemming van de inzittenden beïnvloedt. Doorzichtige zittingen met eigenschappen die doen denken aan zogenoemd traagschuim en een panoramische hemelbekleding van geborsteld chroom maken het hyper-futuristische interieurconcept af.

HENDER SCHEME: VAKMANSCHAP MET LEDER EN JAPANS ERFGOED

Met hun focus op de natuurlijke eigenschappen van leder past het in Tokio gevestigde modelabel Hender Scheme perfect bij het Japanse erfgoed en takumi-vakmanschap van Lexus. In het interieurconcept voor de LF-Z Electrified komt het leder samen met de baanbrekende technologie. Het onbehandelde, organische materiaal zal in de loop der jaren ‘patineren’, waardoor het dieper wordt van kleur en bovendien iedere auto een uniek interieur krijgt. Het concept staat hiermee voor het verstrijken van de tijd en de relatie tussen bestuurder en auto.