1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus nummer één in betrouwbaarheid
Voor zevende keer op rij bovenaan

Lexus is nummer één op gebied van betrouwbaarheid

Door de jaren heen blijft Lexus zich verder ontwikkelen en innoveren. Eén ding verandert nooit: de betrouwbaarheid van zijn modellen. Lexus is dit jaar voor de zevende keer op rij bekroond met een eerste plaats in het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van What Car?

Zo werkt het onderzoek

Het onderzoek van het toonaangevende consumenten- en autoplatform in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgevoerd door middel van een enquête. Die werd dit jaar ingevuld door 22.000 automobilisten. Aan de hand van vragen onderzoekt men welke auto’s de meeste of minste defecten hebben. Ook speelt mee hoe snel een defect wordt verholpen en wat dat kost. De enquête gaat over 178 verschillende modellen van 32 merken en van maximaal vijf jaar oud.

 

Ongeëvenaarde score

Lexus behaalde bij het betrouwbaarheidsonderzoek van 2023 een ongeëvenaarde score van 98,3 procent. Claire Evans, consumentenredacteur bij What Car? en verantwoordelijk voor de enquête, vat het in lovende woorden samen: “Wanneer betrouwbaarheid uw prioriteit heeft, is een model van Lexus de beste keuze. Niet alleen hebben de modellen van het merk zelden een defect, als dat toch zo is dan wordt het door de dealers snel en kosteloos verholpen. Lexus is echt leidend op het gebied van betrouwbaarheid.”

De topscoorders

In verschillende autocategorieën scoort Lexus goed. In het bijzonder in het segment van gezins-SUV’s waarin de eerste generatie NX een score behaalde van 99,8 procent. De nieuwe, huidige NX werd tweede met een score van 99,4 procent. De derde plaats was voor de UX, met 99,3 procent. De Lexus RX eindigde als tweede in de categorie grote SUV’s, met een score van 98,6 procent. Al deze modellen zijn hybride. Uit de enquête blijkt dat deze aandrijflijn het betrouwbaarst is en bovendien het eenvoudigst te repareren wanneer er toch een defect optreedt.

Betrouwbare Lexus IS

De Lexus IS is niet meer te koop, maar eigenaren waarderen nog steeds de betrouwbaarheid van het model. De IS werd eerste in de luxeklasse, met een score van 98 procent.