1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus ROV Concept outdoor met waterstofmotor
Lexus ROV Concept

Outdoor experience met waterstofmotor

Is er in een CO2-neutrale samenleving nog wel ruimte voor auto’s die puur rijplezier bieden? Dat is een vraag die veel autoliefhebbers momenteel stellen. Als het aan Lexus ligt, hoeven zij zich geen enkele zorgen te maken. De Lexus ROV Concept is een avontuurlijke offroader die wordt aangedreven door een unieke, nagenoeg emissievrije waterstofmotor.

De energietransitie is niet meer te stuiten. Steeds meer consumenten stappen over op een auto met milieuvriendelijke techniek, of die zelfs helemaal geen schadelijke stoffen uitstoot. Maar dat hoeft niet ten koste te gaan van ‘ouderwets’ comfort of rijplezier. Lexus heeft een conceptcar ontwikkeld die laat zien dat er in een CO2-neutrale samenleving wel degelijk ruimte is voor avontuur. Deze conceptcar is de Lexus ROV Concept.

VERANTWOORDE LUXE

‘ROV’ staat voor ‘Recreational Off-highway Vehicle’. Het is meteen duidelijk voor wie deze conceptcar bedoeld is: mensen die op een verantwoorde wijze hun vrijetijd willen besteden aan avontuurlijke outdoor-activiteiten, zonder daarbij in te leveren op hun levensstandaard. De ROV Concept is een echte Lexus: de bouwkwaliteit is van een ongekend hoog niveau.

De mens als middelpunt

Ook de Lexus ROV Concept is ontworpen volgens de ‘human centred’ filosofie – de mens is het middelpunt. Ondanks zijn compacte buitenmaten en avontuurlijke karakter voldoet de ROV Concept aan alle eisen die de klant aan een Lexus stelt. Het interieur is ontworpen volgens het Tazuna-concept: bestuurder en auto voelen elkaar aan als ruiter en paard. In het dashboard geeft slechts één enkele meter alle benodigde informatie weer, zodat de bestuurder zich volledig kan concentreren op het offroad-avontuur. De buitengewone kwaliteit van de materialen en afwerking in het interieur vormt het toonbeeld van superieur vakmanschap.

OPVALLENDE VERSCHIJNING

De Lexus ROV Concept is een opvallende verschijning met een lichtgewicht carrosserie en een grote grondspeling. Dankzij de robuuste, beschermende onderdelen en de stoere terreinbanden is de Lexus ROV Concept voorbereid op avontuurlijke expedities buiten de gebaande paden. Typische Lexus-kenmerken als de spindle-grille en de in L-vorm uitgevoerde lichtunits zorgen ervoor dat de ROV Concept direct herkenbaar is als een Lexus.

Schone waterstofmotor

De Lexus ROV Concept is ontwikkeld met als doel om puur offroad-rijplezier in een vrijwel CO2-neutrale leefomgeving mogelijk te maken. Daarom is de conceptcar voorzien van een nieuw ontwikkelde, unieke 1,0-liter waterstofmotor. Deze werkt vrijwel hetzelfde als een conventionele benzinemotor. In plaats van fossiele brandstof, wordt hij echter gevoed met waterstof. Door de uiterst snelle verbranding van waterstof klimt de motor met een levendige sound bijzonder snel in de toeren. Goed voor vermakelijke prestaties, maar vrijwel zonder uitstoot van schadelijke gassen.