1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Nieuwe Lexus NX heeft nog slimmer en sneller infotainment
Nieuwe Lexus NX

Nog slimmer en sneller infotainment

In het luxesegment is connectiviteit van groot belang, met op ieder moment gemakkelijke toegang tot informatie, communicatie en entertainment. Daarom heeft Lexus de nieuwe NX voorzien van een nieuw multimediaplatform dat 3,6 keer sneller werkt dan het voorgaande systeem. Het nieuwe infotainment is optioneel te bedienen via een 14-inch HD-touchscreen – een van de grootste in het segment. Ook het standaard 9,8-inch touchscreen is verbeterd en werkt 2,4 keer sneller dan voorheen.

Vloeiende bediening, directe respons, heldere informatie, onder alle lichtomstandigheden optimaal afleesbaar. Op basis van deze kenmerken ontwikkelde Lexus zijn meest uitgebreid multimediapakket ooit. Talrijke functies en informatiebronnen maken de reis gemakkelijker, slimmer en meer verbonden.

OPTIMALE CONNECTIVITEIT

Voor de connectiviteit zijn uiteraard Apple CarPlay en Android Auto aanwezig. Verder zijn er vier USB-poorten (drie USB-C en één USB-A). Optioneel is een draadloze smartphone-oplader die 50% sneller werkt dan voorheen. De app Lexus Link geeft op afstand toegang tot bepaalde functies van de auto. Zo kan op afstand alvast de temperatuur worden ingesteld, of de auto worden ontgrendeld of vergrendeld. Ook is er een functie om de locatie van de auto te kunnen bepalen en biedt de app statistieken en tips voor zuinig rijden.

INTUÏTIEVE BEDIENING

Het 14-inch centrale touchscreen wordt gecombineerd met fysieke knoppen voor de meest gebruikte functies aan de bestuurderskant van het scherm. Ook spraakbediening is mogelijk. Met ‘Hey Lexus’ activeert de bestuurder het systeem. Vervolgens kun je met spraakcommando’s zaken bedienen als de audio, temperatuurregeling of zelfs de ramen, maar ook online informatie opvragen over bijvoorbeeld het weer of interessante zaken in de omgeving. Daarbij herkent het systeem ook of het de bestuurder of de passagier is die het commando uitspreekt. Het systeem verstaat liefst 19 Europese talen.

NAVIGATIE VIA DE CLOUD

Het navigatiesysteem werkt op basis van cloud-gegevens. Daardoor kan het systeem real-time rekening houden met verkeersstromen, ongevallen en lokale diensten als tankstations en parkeergelegenheden. Het ingebouwde navigatiesysteem blijft ook werken als er even geen verbinding met de cloud mogelijk is. Ook de navigatie-instructies zijn vernieuwd, met duidelijker gesproken aanwijzingen.

UPDATES OVER THE AIR

Via de datacommunicatiemodule (DCM) in de auto kunnen op afstand software-updates worden uitgevoerd. Daarvoor hoeft de bestuurder niets te doen. In West- en centraal Europa wordt de nieuwe Lexus NX standaard geleverd met een vierjarig connectiviteitspakket, zodat alle functies kosteloos te gebruiken zijn.
Ontdek de nieuwe Lexus NX