Lexus X Culinary Experiences
Dat Lexus een bijzondere, hoogstaande klantbeleving biedt, is algemeen bekend. Maar bent u ook op de hoogte van de onvergetelijke culinaire evenementen, demonstraties en pop-ups die we hebben helpen opzetten? Dit alles natuurlijk met de onovertroffen gastvrijheid die u van Lexus gewend bent.
Lexus Foodtruck
Omotenashi On the Go
Omotenashi – de hoffelijke manier waarop we bij Lexus omgaan met klanten en andere gasten - is vergelijkbaar met de service die u verwacht in een toprestaurant. Deze eeuwenoude Japanse filosofie vormt de basis voor alles wat we bij Lexus doen, en is ook zichtbaar in 's werelds meest beroemde eetgelegenheden.
Om Omotenashi te delen met een groter publiek hebben we een opvallende tweetons foodtruck uitgerust met een high-end professionele keuken. Dankzij de trekkracht van de Lexus RX reden we deze zomer heel Europa door met deze prachtige mobiele keuken. Onderweg nodigden we een aantal grote gastronomie namen uit om bij te dragen aan een onvergetelijke pop-up dinerbeleving.
Lexus Foodtruck
Eerste halte Foodtruck: Madrid
De eerste bestemming voor onze foodtruck was Madrid. Te gast was chefkok Roberto Martínez Foronda van het Madrileense restaurant Tripea, die meer dan 50 gasten liet genieten van zijn fusiegerechten uit Peru, Azië en Spanje.
'Toen Lexus me voorstelde om in deze foodtruck te gaan koken, bedacht ik hoe ik de essentie van Tripea tot uitdrukking kon laten komen in zo'n kleine ruimte', vertelt Roberto. 'Maar toen ik de keuken van binnen zag, besefte ik dat het niet zomaar een kleine ruimte was. Dit is een echte keuken, ontworpen met techniek en vanuit ritme en emotie.
Op het menu van zes gangen stonden heerlijkheden als Peruaanse tonijn-ceviche en Causa a la Limeña met Parmesaanse sint-jakobsschelpen.
Chef bezorgdienst
De smaakvolle belofte van Lexus
Het bezorgen van maaltijden is in Madrid niets nieuws, maar met Lexus en een sterrenchef krijgt deze alledaagse dienstverlening een behoorlijke upgrade.
In maart 2025 kookten we in samenwerking met Just Eat, de eigenaar van restaurant La Tasqueria en chefkok Javi Estévez de sterren van de hemel in de keukens van twee gelukkige prijswinnaars. Voorafgaand aan deze wedstrijd nodigden we bovendien drie Spaanse influencers uit voor een voorproefje van deze bijzondere bezorgdienst.
In een Lexus NX bezorgde kok Javi alle ingrediënten om een uitzonderlijke maaltijd te bereiden voor schrijfster en presentatrice Mónica Carrillo, chefkok en schrijfster Verónica Gómez en de invloedrijke activist Sara Gim.