1. Ontdek Lexus
  2. Technology
  3. Hybride technologie
Technologie

Hybride

Bekijk de beste hybride technologie, ontwikkeld en geperfectioneerd door Lexus. Het kan wel degelijk allemaal: brandstofefficiency, lage emissies, dynamisch vermogen en een even luxueus als soepel rijgedrag.

HYBRIDE MARKTLEIDER

De hybride technologie van Lexus blijft marktleider. We introduceerden als eerste autofabrikant Full Hybrid voertuigen en hebben deze techniek sindsdien steeds verder geperfectioneerd. Inmiddels hebben meer dan een miljoen eigenaren over de hele wereld vele miljoenen kilometers afgelegd in hun hybride Lexus.
TECHNOLOGIE

MULTI STAGE HYBRID

Voortdurend verleggen we de grenzen van onze hybride aandrijflijnen, die met hun prestaties elke verwachting overtreffen. Nu kunt u een revolutionair nieuw systeem van Lexus zelf ervaren: Multi Stage Hybrid, beschikbaar voor de LC 500h en LS 500h.

Aan de bestaande CVT (Continu Variabele Transmissie) wordt een viertraps automaat toegevoegd. Daarmee wordt een transmissie met 10 versnellingen gesimuleerd, vergelijkbaar met de 10 versnellingen van de LC 500 met benzinemotor. De bestuurder kan met deze combinatie dynamisch en zonder vertraging schakelen, met behulp van de paddles aan weerszijden van het stuurwiel.

Het resultaat? Een plezieriger en sportiever rijgevoel. Dynamisch, snel en direct. Dit is het meest responsieve en prestatiegerichte hybride systeem tot nu toe. Bij het intrappen van het gaspedaal geniet u van het imposante vermogen, gecombineerd met slimme efficiency op momenten dat u wat rustiger rijdt. De Multi Stage Hybrid aandrijflijn zet zo de toon voor de toekomst. Deze technologie zal van invloed zijn op de rest van het modellengamma van Lexus terwijl wij met onze hybride technologie voorop blijven lopen.
TECHNOLOGIE

DRIVE MODE SELECT

De Lexus Hybrid Drive monitort de rijomstandigheden en zorgt voor de meest optimale verdeling van het beschikbare vermogen. Indien gewenst bepaalt u zelf hoe u rijdt: elektrisch, gecombineerd of op benzine.

Van wegrijden tot accelereren, tijdens het rijden en bij het afremmen; u kunt zelf beslissen. Tijdens de gehele rit, of alleen een deel ervan. Samen zorgen u en uw voertuig voor lagere emissies en krachtiger prestaties.

In de Normal rijmodus kiest u voor een optimale balans tussen brandstofefficiency en prestaties. De Sport modus geeft u een snellere en meer dynamische gasrespons, voor een beter stuurgevoel. Kiest u voor de ECO-modus dan worden het motorvermogen en de instellingen van de climate control afgestemd op een grotere brandstofefficiency.