1. Ontdek Lexus
  2. Takumi living
Vakmanschap

Takumi Living

Er is 10.000 uur training nodig om ergens expert in te worden, maar een Takumi Master word je pas na 60.000 uur. Deze unieke documentaire gaat over vier Takumi Masters en hun toewijding aan een leven van eindeloze herhalingen. De documentaire gaat in op de vraag in hoeverre menselijk vakwerk kan blijven bestaan wanneer kunstmatige intelligentie zich verder blijft ontwikkelen.

GEEN MAKKELIJKE WEG

Superieur vakwerk is maar op één manier mogelijk en er is een buitengewoon oog voor detail voor nodig. Deze video laat zien waarom er niets is dat zo wordt gemaakt als een Lexus, van de testrijders die zelf worden getest tot de ruimte waar toekomstige Takumi hun zintuigen verfijnen.
VAKMANSCHAP

guerilla tests

De zogenoemde 'guerilla tests' waarbij imperfecties worden verborgen om het team te testen, is slechts één van de manieren waarop de vakmensen van Lexus voortdurend werken aan het verbeteren van hun vaardigheden.

BOVENMENSELIJK

Na vele uren van oefenen en trainen hebben de Takumi Masters van Lexus bijna bovenmenselijke zintuigen. Hun ogen zien foutjes die ongetrainde ogen niet ziet, hun gehoor kan een motor met chirurgische precisie afstellen en met hun vingers voelen ze zelfs onvolkomenheden met een fractie van een millimeter.