1. Elektrisch rijden
  2. Volledig elektrisch
SNELLE LINKS
SNELLE LINKS
Ontdek onze elektrische modellen

Lexus volledig elektrisch

Een elektrische auto van Lexus is makkelijk op te laden en biedt enerverende rijeigenschappen. Zo combineert u milieubewustzijn met puur rijplezier en een perfect afgewerkt interieur.

VOLLEDIG ELEKTRISCH

Lexus geeft finishing touch aan nieuwe batterij- elektrische Lexus RZ

De nieuwe Lexus RZ is ontwikkeld op basis van het compleet nieuwe e-TNGA platform, dat specifiek voor dit doel is ontworpen. Het platform staat garant voor een uitzonderlijke rijbeleving die een nieuwe norm markeert in het segment van batterij-elektrische auto’s, gecombineerd met superieure dynamiek en het voor Lexus kenmerkende comfort.

De Lexus RZ beschikt over opwindende nieuwe technologieën, zoals DIRECT4, een speciaal ontwikkeld aansturingssysteem voor de nieuwste generatie elektrische auto’s. Dit systeem draagt bij aan een uitzonderlijke wegligging en een bochtengedrag dat de bestuurder meer vertrouwen en een groter gevoel van controle geeft.

Een dynamische verdeling

Het DIRECT4 systeem zorgt voor een dynamische verdeling van het vermogen over de wielen, door voortdurend de overbrenging van het vermogen te optimaliseren. Dit stelt de RZ in staat om de overbrenging van het motorvermogen in een oogwenk te verplaatsen van de voor- naar de achterwielen, of te kiezen voor alle tussenliggende combinaties van vierwielaandrijving.

De nieuwe RZ krijgt tevens de beschikking over een vooruitstrevend steer-by-wire systeem dat voorkomt dat de bestuurder bij lagere snelheden en tijdens het parkeren het stuur moet overpakken. In plaats daarvan is met een korte stuurbeweging een volledige U-bocht mogelijk. Tegelijkertijd heeft de bestuurder dankzij de unieke vorm van het stuurwiel een duidelijk zicht op alle belangrijke informatie op het instrumentarium en op het Head-Up Display in de voorruit.
De nieuwe Lexus RZ wordt geïntroduceerd in de tweede helft van 2022.

VOLLEDIG ELEKTRISCH

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

Maak kennis met de wereld van elektrische auto's van Lexus. Een wereld waarin u met de Lexus Oplaadservice moeiteloos uw auto oplaadt en waar u in stilte geniet van elke rit.

DE NIEUWE UX 300e

LEXUS UX 300e

Maak kennis met een evolutie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus, met een 40% grotere actieradius, meer veiligheidsfuncties, geavanceerde technologie en een nog intensere rijbeleving. Deze compacte urban crossover biedt nu een nog intensere rijbeleving, waarbij alles draait om elegantie, dynamiek en hoogstaand rijcomfort.
VOLLEDIG ELEKTRISCH

CONNECTED MET DE TOEKOMST

Elektrisch rijden betekent ook connected rijden. Mobiele technologie en uw auto werken samen om u een scala aan diensten te bieden - van Find My Car tot het maken van een onderhoudsafspraak. Zo maakt u uw ritten efficiënt en zonder problemen.