1. Modellen
  2. NX
  3. EV Capability
DE NIEUWE NX

EEN BIJDRAGE AAN DE CO2-NEUTRALE SAMENLEVING

Klimaatverandering is een van de belangrijkste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de toekomst gesteld ziet. Meer dan ooit moeten we beseffen dat onze toekomst wordt bepaald door wat we doen in het heden. Lees hier hoe de nieuwe NX een bijdrage levert aan het oplossen van een probleem dat ons allemaal raakt.

LEXUS NX

DE TOEKOMST BEPALEN

Lees wat Lexus doet om onze planeet te beschermen en om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken, van productie in de fabriek tot de auto waarmee u rijdt.

LEXUS NX

DUURZAAMHEID OP ÉÉN

Om klimaatverandering tegen te gaan, heeft Lexus een duurzaamheidsagenda opgesteld, met ambitieuze doelstellingen voor de lange termijn. Zo is de NX leverbaar als plug-in hybride (PHEV) en in een volledig elektrische uitvoering (HEV). De NX is ontworpen met oog op uw wensen en levert tegelijkertijd een bijdrage aan een CO2-neutrale samenleving.
LEXUS NX

EMISSIES REDUCEREN

De NX plug-in hybride levert betere prestaties en is zuiniger dan de meeste van zijn concurrenten, en is op dat gebied de onbetwiste nummer één in het segment van premium mid-size SUV's. De plug-in hybride aandrijflijn van de NX omvat een 2,5 liter viercilinder benzinemotor met een hoge thermische efficiency, een lithium-ion-batterij met hoge capaciteit en elektromotoren op de voor- en achteras. De CO2-emissies bedragen slechts 20 g/km, gecombineerd met een brandstofverbruik van 0,9 l/100km.
LEXUS NX

LIFE CYCLE BENADERIJG

Lexus reduceert de CO2-emissies van de nieuwe NX door te kijken naar de gehele levenscyclus van de auto: van design en productie, tot het rijden en de uiteindelijke recycling ervan. Voor elk model streven we naar de best mogelijke milieuprestaties. Om de totale milieubelasting objectief te kunnen berekenen, voeren we nauwgezette metingen uit conform ISO 14040/44.
LEXUS NX

PRODUCTIE OPTIMALISEREN

Bij de productie van de NX is zorgvuldig omgegaan met gebruik van grondstoffen en energie. Zo resulteert ook de productie van de auto in een minimale belasting van het milieu. Omdat er geen oneindige voorraad aan grondstoffen is, zoeken we voortdurend naar manieren om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Zo zijn we in staat om staal en andere metalen structureel te recyclen met het gebruik van grote shredders.
LEXUS NX

HET BEGINT IN DE FABRIEK

In onze fabriek in het Japanse Myata maken we de productieprocessen steeds milieuvriendelijker. We maken bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie om CO2-emissies te reduceren. We gebruiken bijvoorbeeld zonne-energie, geothermische energie en waterenergie, met als doel om op termijn volledig emissievrij te kunnen opereren.

Lexus streeft er ook naar om waterverbruik en vervuiling zoveel mogelijk te minimaliseren. Als gevolg van ons beleid is het afvalwater dat onze fabriek verlaat, schoon genoeg voor vissen om in te kunnen leven.
LEXUS NX

RESPECT VOOR DE AARDE

Onze onaflatende inspanningen om het milieu te beschermen, komen voort uit een diepgevoeld respect en zorg voor de aarde. Onze Miyata-fabriek, waar we onder meer de NX produceren, levert in de regio een bijdrage aan uiteenlopende milieuprojecten. Ook zijn we betrokken bij een nationaal bosprogramma, waarbij onze medewerkers als vrijwilliger actief betrokken zijn bij het verwijderen van afval.