1. Modellen
  2. NX
  3. Innovatieve technologie

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

LEXUS VOICE ASSISTANT

Met een combinatie van kunstmatige intelligentie en cloud-diensten voorkomt de slimme Lexus Voice Assistant dat u tijdens het rijden wordt afgeleid door het bedienen van knoppen. Deze nieuw ontwikkelde ‘Hey Lexus’ assistent begrijpt gesproken taal en de betekenis van uitspraken als ‘Ik heb honger’ of ‘Ik heb het koud’. De functie ‘hoort’ zelfs welke passagier aan het woord is. Ook heeft u de mogelijkheid om uw aanspreeknaam aan te passen, en kunt u de Lexus Voice Assistent vragen om taken uit te voeren zoals het openen van een portierraam.

ELEKTRISCH BEDIENBARE ACHTERKLEP

Een elektrisch bedienbare en snel reagerende achterklep staat garant voor gebruiksgemak, vooral wanneer u uw handen vol heeft met boodschappen. Zolang u de sleutel bij u draagt, hoeft u slechts uw voet heen en weer te bewegen onder de achterbumper, om de achterklep te openen of te sluiten.

Belangrijke voertuiggegevens worden in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. Via dit grotere 10” Head-Up Display kunt onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem bekijken, alsmede instellingen van het audiosysteem en veiligheidsfuncties, zonder dat u uw ogen van de weg hoeft te halen. Bediening van het systeem is zeer eenvoudig, mede dankzij aanraakgevoelige knoppen op het stuur.

In het comfortabele en ruime interieur van de nieuwe NX voelen u en alle passagiers zich verwend. De ambiance is die van een exclusieve business lounge, de perfecte omgeving om te genieten van de tien luidsprekers van het standaard audiosysteem, of van het Mark Levinson® 17-speaker Premium Surround Sound System met zijn zeventien luidsprekers. Beide systemen zijn afgestemd op de akoestische eigenschappen van het interieur en bieden een sublieme home theatre beleving in de auto. Uw gevoel van welzijn wordt versterkt door de S-Flow climate control, een systeem dat de temperatuur in het interieur afstemt op bezette zitplaatsen en de inval van zonlicht.