1. Modellen
  2. RZ
  3. Zelfverzekerd Design

KRACHTIG DESIGN

DE NIEUWE RZ

ATLETISCH SILHOUET, BREDE UITSTRALING

Het vloeiende profiel van de auto loopt richting de achterzijde omhoog, waardoor de auto een atletisch silhouet krijgt. Tegelijkertijd roept het scherpgesneden front een gevoel van kracht en beweging op. De achterzijde van de RZ vestigt de aandacht op voor een SUV kenmerkende kwaliteiten als een ruim interieur en robuuste en veelzijdige rijeigenschappen. De 2.850 mm lange wielbasis versterkt de uitstraling van de auto nog eens extra, door het lage zwaartepunt en de uitstekende balans te benadrukken. De velgen - afhankelijk van de uitvoering in 18" of 20" - zijn zoveel mogelijk op de hoeken van de auto geplaatst.
DE NIEUWE RZ

HIGH-TECH ACHTERLICHT, NIEUWE LEXUS-BADGE

Het futuristische karakter van de RZ wordt onderstreept door de high-tech uitstraling van de achterzijde. De gedeelde dakspoiler verlengt het design achterwaarts en draagt bij aan het stabiele weggedrag van de auto. De elegante LED-strip over de volledige breedte van de auto is een belangrijk kenmerk van de designtaal van Lexus. De trip heeft een minimalistische look om de indruk van eenvoud en precisie te benadrukken, een uitstraling die nog eens wordt versterkt door de onderscheidende, nieuwe Lexus-badge.

De cockpit van de RZ markeert een duidelijke evolutie van ons beproefde Tazuna-concept. De positie van de bestuurder achter het stuur harmonieert fraai met de plaatsing van het instrumentarium, bedieningselementen en het touchscreen display. Het resultaat is een comfortabele ruimte waarin de bestuurder kan volstaan met kleine hand- en oogbewegingen om de auto te bedienen. Dit principe is geïnspireerd op 'Tazuna', een Japans woord voor de subtiele handbewegingen waarmee een ruiter een paard onder controle houdt.

Het optionele, futuristische panoramadak versterkt het gevoel van licht en ruimte in het interieur. Het glas is voorzien van een speciale coating die infrarode straling reflecteert, en die op warme dagen voorkomt dat het interieur door invallend zonlicht te warm wordt. Tegelijkertijd wordt op koude dagen de warmte zoveel mogelijk binnen gehouden. Het achterwege blijven van een rolgordijn levert een gewichtsbesparing op, wat ten goede komt aan de rijeigenschappen, en wat voor Lexus tegelijkertijd het breedste panoramadak tot nu toe mogelijk maakt.