Hybrid mechanisme van een Lexus

VEILIG OP WEG

LEXUS ZOMERBANDEN

Met de juiste banden onder uw Lexus heeft u altijd maximaal grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg

ZOMERBANDEN

De veiligste banden bij warmere temperaturen.
Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste banden. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt, raden wij vanuit Lexus aan om te kiezen voor zomerbanden. Vanaf deze temperatuur bieden zomerbanden meer grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg dan winterbanden. Uw Lexus dealer beschikt over een ruim aanbod aan zomerbanden en kan u voorzien van deskundig en persoonlijk advies.

    Parallax Image 1 Kwaliteit

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

KIES VOOR KWALITEIT

De vier banden onder uw Lexus hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw Lexus: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op een nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Lexus wordt vanaf de fabriek geleverd met banden van zeer goede kwaliteit. Indien ze vervangen moeten worden is ons advies om voor dezelfde kwaliteit te kiezen.

    Parallax Image 2 Yokohama

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

LEXUS RAADT YOKOHAMA AAN

Uw Lexus dealer weet wat de juiste banden voor uw Lexus zijn, zoals die van Yokohama. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Lexus. Bovendien kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding.

    Parallax Image 3 Bandenspanning

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

BANDENSPANNING

Naast de juiste band, is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw banden. Uw Lexus dealer weet precies welke bandenspanning de juiste is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw banden te voorzien van bandenspanningssensoren. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Lexus modellen standaard uitgerust met bandenspanningssensoren.

 • Hybrid mechanisme van een Lexus

  HOE KAN IK BANDEN ONDERLING VERGELIJKEN?

  Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken. Het helpt u bij de keuze van de juiste Lexus band.

 •     Full Width Image
 • UITLEG EUROPEES BANDENLABEL

  •     Bandenlabel 1

   BRANDSTOF

   7 klassen van G (minst efficiënt) t/m A (zeer zuinig). Het resultaat kan variëren tussen de voertuigen en de rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou het brandstofverbruik tot wel 7,5%* kunnen verminderen.

       Bandenlabel 2

   HOEVEELHEID GRIP

   7 klassen van G (langste remweg) t/m A (kortste remweg). Het resultaat kan variëren tussen voertuigen en rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou de remweg tot wel 30%** kunnen verkorten.

       Bandenlabel 3

   EXTERN AFROLGELUID

   Naast de afrolgeluidswaarde in decibel dB(A) geeft het pictogram aan of het externe afrolgeluid van de band voldoet aan de toekomstige Europese limietwaarde. N.b.: het externe afrolgeluid van een band is niet direct gerelateerd aan het waarneembare geluid in de wagen.

  • *Gemeten volgens de testmethoden in Verordening EG 1222/2009
   **Gebaseerd op een gemiddelde rijweggrip

 • Hybrid mechanisme van een Lexus

  VOLLEDIG ZOMERKLAAR

  Naast zomerbanden biedt Lexus u verschillende accessoires aan om uw auto volledig zomerklaar te maken. Berg uw winterbanden bijvoorbeeld goed op met de Lexus opberghoezen. Gaat u wellicht een paar daagjes weg of een mooie fietstocht maken? Bekijk dan eens het ruime aanbod aan dakkoffers en fietsendragers. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over welke accessoires er beschikbaar zijn voor uw model.