2019 lexus lda banner

LEXUS DESIGN AWARDS

INSCHRIJVING GEOPEND VOOR LEXUS DESIGN AWARD 2019

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de Lexus Design Award 2019. Sinds de eerste editie in 2013 ondersteunt Lexus met deze wereldwijde verkiezing aanstormende designers en kunstenaars die zich inzetten voor een betere wereld. Jaarlijks ontvangt Lexus duizenden inschrijvingen van creatieve talenten over de hele wereld, die hopen dat zij de felbegeerde award voor innovatief design gaan winnen.
Het doel van het programma is altijd geweest om de wereld te verbeteren door middel van goed design. Voor de zevende editie van de award in 2019 is deze doelstelling duidelijker dan ooit, met het thema 'Design for a Better Tomorrow'.
De volgende generatie van ontwerpers staat voor de uitdaging om drie fundamentele waarden van het merk Lexus te verwerken in hun creatieve voorstel: 'Anticipate', 'Innovate' en 'Captivate'. Daarnaast moet hun werk inspelen op behoeften die zullen ontstaan in de samenleving van de toekomst. Van de ontwerpers vraagt dat innovatieve designs en frisse, verrassende oplossingen. Tegelijkertijd moeten hun ideeën en designs het publiek prikkelen en uitnodigen tot interactie. Nog belangrijker is dat ook de jury van internationale experts onder de indruk is.
De zes finalisten worden begin 2019 bekendgemaakt. In het najaar van 2018 publiceert Lexus de namen van de juryleden en mentoren. In het verleden waren bekende ontwerpers als Sir David Adjaye, Snarkitecture en Formafantasma lid van het jurypanel voor de Lexus Design Award.
De jury kiest de zes beste ideeën die de bedenkers mogen uitwerken tot een werkend prototype. Daarvoor krijgen zij ieder een budget van maximaal 3 miljoen Japanse Yen (ruim 25.000 US $) en de ondersteuning van internationaal bekende mentors. De prototype zijn te zien tijdens de prestigieuze Milan Design Week 2019* waar ook de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.
Om de finalisten op Milaan voor te bereiden, kunnen de deelnemers ieder een beroep doen op ondersteuning van een internationaal bekende mentor die hun waardevolle kennis en ervaring met ze delen om de uitwerking van het prototype tot een goed einde te brengen.
Lexus Design Award website: LexusDesignAward.com
Official hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek
* Tijdens 's Werelds grootste designtentoonstelling, ook wel Salone Del Mobile genoemd, zijn evenementen en presentaties te zien van merken en ontwerpers in meerdere categorieën, waaronder meubels, mode en stoffen.