lexus RC F GT3 hero

PRESTATIES

DE RC F GT3 2017

Het aangaan van nieuwe en bijzondere uitdagingen hoort bij een luxe lifestyle merk.

Een van die uitdagingen is om het prestatiepotentieel van onze F-modellen continu te verhogen. Wij zijn ervan overtuigd dat Lexus-rijders over de hele wereld profiteren van de kennis die we opdoen door onze deelname aan meerdere raceklasses. Dat is de reden waarom we in 2017 onze activiteiten in de racesport uitbreiden met de RC F GT3.

Met elke race waaraan we meedoen willen we de reputatie van ons merk verder verstevigen. Daarnaast willen we onderdeel zijn van de passie van een groeiend aantal liefhebbers van autosport.
De RC F GT3 heeft een 5,4-liter V8 en een sequentiële 6-traps racetransmissie. De motorkap, bumpers, achterspoiler, het dak, de portierpanelen, airbox en het dashboard zijn allen gemaakt van carbonfiber. Dat brengt het totale gewicht omlaag tot slechts 1.300 kilo.

De RC F GT3 is gehomologeerd door de FIA, de overkoepelende autosportfederatie. Met deze auto zullen we deelnemen aan kampioenschappen in de Verenigde Staten en Japan, en aan een aantal races in Europa.

In de Verenigde Staten heeft het 3GT Racing Team de beschikking over twee RCF GT3's, die mee gaan strijden in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. In Japan rijden twee auto's namens het LM Corsa team mee in de GT300 klasse van de Super GT Series.
In Europa reden de teams van Farnbacher Racing en Emil Frey Racing vorig jaar in de VLN Endurance klasse met een prototype van de RC F GT3. Zij zetten de verdere ontwikkeling dit seizoen voort en hopen in de toekomst op een hoger niveau te kunnen meestrijden in de GT3-klasse. In 2017 rijden zij in Europa een aantal races, waaronder de International GT Open Series.

Met een prototype van de RC F GT3 won Lexus vorig jaar op de Nordschleife van de Nürburgring als eerste Aziatische autofabrikant een race in het VLN Endurance Championship. Op 8 oktober 2016 behaalde een RC F GT3 prototype de eindoverwinning.

Lexus behaalde vorig jaar ook uitstekende resultaten met de RC F GT500, een andere raceauto op basis van de RC F. De RC F T500 van Team SARD domineerde in de Japanse Super GT Series, met coureurs Heiki Kovalainen en Kohei Hirate die in de GT500-klasse zowel het rijderskampioenschap als de constructeurstitel voor zich opeisten.

Modelnaam LEXUS RC F GT3
Motor 5,4-liter V8
Vermogen 373+ kW (500+ DIN hp)
Koppel N/A
Transmissie 6-traps sequentiële racetransmissie
Velgen 13x18 ft, 13 x 18 rr - race naaf 13 x 8in voor en achter met race naaf

Remmen ijzeren rotors
Totale lengte 4.845 mm
Totale breedte 2.030 mm
Totale hooge 1.270 mm
Wielbasis 2.730 mm
Rijklaar gewicht 1.300 kg