pcs

LEXUS SAFETY SYSTEM + A

PRE-COLLISION SYSTEM MET VOETGANGERSHERKENNING

Ten behoeve van de Lexus LS is het Pre-Collision System verbeterd met ongëvenaarde technologie. Het is uitgebreid met botspreventie schuin van voren, en een actieve stuurassistent die helpt uitwijken wanneer remmen niet afdoend is om een aanrijding te voorkomen. Ook andere weggebruikers zijn beter beschermd dan ooit tevoren, dankzij een geavanceerd systeem voor voetgangersherkenning dat ook fietsers en nachtelijke voetgangers detecteert.
Het Pre-Collision System maakt gebruik van minuscule radarsensoren aan de voorzijde en zijkanten, achterzijde en een stereocamera om te garanderen dat de bestuurder zich optimaal bewust is van zijn omgeving. Bevindt een andere auto zich in een gebied met kans op aanrijding, dan wordt hij daar met audiovisuele middelen van op de hoogte gebracht, en indien nodig wordt geremd.
Mocht het Pre-Collision System vaststellen dat remmen niet afdoende is om een aanrijding met een auto, voetganger of obstakel te vermijden, dan zal naast het automatisch afremmen met stuurassistentie een ontwijkende richting worden gekozen. Met dit systeem kan in geval van een vangrail of voetganger veilig worden ontweken.
Wanneer een voetganger voor de auto wordt waargenomen, maakt het systeem gebruik van ongeëvenaarde technologie die de positie van de voetgangers grafisch weergeeft op het head-up display. Deze grafische weergave brengt de koers van de auto ten opzichte van de voetganger en het risico van een aanrijding in beeld. Deze unieke innovatie zorgt ervoor dat bestuurders zich intuïtief bewust zijn van de weg voor de auto en in staat zijn tijdig uit te wijken.
Disclaimer: Leest alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidssysteem van Lexus en gebruikt het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE