1. Lexus rijders
 2. Connected Services
 3. Lexus Link
Tijd, geld en stress besparen.

Lexus Link

De Lexus Link app is ontwikkeld als logisch verlengstuk van onze unieke ‘Omotenashi’ gastvrijheid en dienstverlening. Met de app verandert uw Lexus in een connected car.

CONNECTIVITEIT VAN LEXUS

Deze nieuwe app is eenvoudig en zeer gebruiksvriendelijk en geeft u toegang tot een aantal exclusieve diensten die u helpen uw ritten te plannen, een onderhoudsafspraak te maken of inzicht te krijgen in uw eigen rijgewoontes. Lexus Link is beschikbaar voor de Lexus UX (vanaf modeljaar 2019), de Lexus ES ( vanaf modeljaar 2020), de Lexus RX (vanaf modeljaar 2020) en de NX (vanaf 2022)
 • BESTEMMING VERSTUREN

  Ga ontspannen op weg en plan uw route voor vertrek. De Lexus Link app stuur uw bestemmingen rechtstreeks naar het navigatiesysteem van uw Lexus.

 • CAR TO DOOR

  Legt u het laatste deel van uw reis te voet af? Stuur de gegevens van uw navigatiesysteem naar uw mobiele app en vind eenvoudig uw eindbestemming.

 • VIND MIJN AUTO

  Zelfs op de drukste parkeerplaats vind u moeiteloos uw Lexus. Lexus Link helpt u uw auto te vinden en deelt de locatie van uw auto desgewenst ook met anderen.

 • ANALYSE RIJGEGEVENS

  Bekijk uw rittenhistorie. Lexus Link geeft u de informatie waarmee u uw eigen rijgedrag kunt analyseren, zoals snelheid, acceleratie, remmen en gereden kilometers.

 • HYBRIDE COACHING

  Voor de Lexus hybride modellen biedt deze functie aanbevelingen om uw rijstijl te verbeteren en de tijd die u in de elektrische modus doorbrengt te maximaliseren, waardoor zowel schadelijke uitstoot als brandstofverbruik wordt verminderd.

 • WI-FI

  Verbind tot 10 apparaten op het Wi-Fi netwerk van uw auto. De app helpt u dit in te stellen en controle te houden over het dataverbruik (deze optie is mogelijk niet op elk model beschikbaar).

 • ACCUBEVEILIGING

  Nooit meer zorgen over de status van de auto accu met controle vanuit de app (deze optie is mogelijk niet op elk model beschikbaar).

 • ONGEVAL ASSISTENT

  Afhankelijk van de intensiteit worden bij een ongeval automatisch ingestelde contactpersonen gewaarschuwd (deze optie is mogelijk niet op elk model beschikbaar).

Met Lexus Link wordt uw voertuig een connected car.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

LEXUS LINK APP

 • De Lexus Link App wordt ondersteund door iOS (vanaf iOS 11) en Android toestellen (vanaf v7).

  De Lexus Link Connected Services zijn beschikbaar voor de volgende modellen van Lexus:

  • Nieuwe UX (geproduceerd vanaf oktober 201)
  • Nieuwe ES (productie vanaf oktober 2019)
  • Nieuwe RX/RX L(productie vanaf september 2019)
  • Nieuwe NX (productie vanaf 2022)

  Lexus Link Connected Services zijn gedurende een periode van 10 jaar inbegrepen bij de aanschaf van een Lexus die compatibel is voor deze diensten.

  Nee, dat is niet mogelijk. De Lexus Link App Connected Services zijn gekoppeld aan het voertuigidentificatienummer (VIN) en aan de eigenaar van de auto. De aanverwante diensten zijn beschikbaar voor slechts één account.

  U kunt gedurende een periode van 10 jaar gebruikmaken van Connected Services via de Lexus Link App. Gedurende die periode vergoedt Lexus de kosten voor dataverbruik. De Lexus Link App functioneert ook zonder Connected Services.

  Wanneer u een gebruikte Lexus koopt die Lexus Link App Connected Services ondersteunt, vraag uw Lexus-dealer dan te bevestigen dat u de nieuwe eigenaar bent van de auto. Vervolgens kunt u de Lexus Link App Connected Services activeren.

  Waar kan ik vinden welke versie van de Lexus Link App is geïnstalleerd op mijn telefoon?

  Om het versienummer te controleren op:

  • iPhone: open ‘Instellingen', ga vervolgens naar ‘Algemeen’ en klik op 'iPhone-opslag'. Klik de Lexus Link App aan om het versienummer te bekijken.
  • Android: open 'Instellingen' en klik op ‘Apps & Berichten’. Ga naar de lijst van geïnstalleerde apps. Selecteer uit de lijst de Lexus Link App voor informatie over het versienummer.

  Omdat we voortdurend nieuwe functies toevoegen, raden we aan om voor de Lexus Link App automatische updates in te stellen.

  Ga naar de iOS App Store of Google Play Store en zoek naar ‘Lexus Link App’. Daar kunt u de app gratis downloaden.

  U kunt in de Lexus Link App eenvoudig een account aanmaken. Vul daartoe alle gevraagde persoonsgegevens in.

  U kunt vervolgens uw account activeren na ontvangst van een bevestiging per e-mail. Daarna kunt u gebruikmaken van alle functies die de Lexus Link App biedt. Om ook gebruik te kunnen maken van Connected Services dient uw Lexus-dealer u te registreren als eigenaar van de auto.

  Klik in het startscherm op het wielsymbool in de rechter bovenhoek. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Auto'.

  Klik op ‘Connected Services activeren’.

  • Krijgt u de melding 'Connecting' dan kunt u na twee ritten in uw auto met een snelheid hoger dan 10 km/u gebruikmaken van Connected Services.
  • Krijgt u melding 'Neem contact op met uw Lexus-dealer', breng dan een bezoek aan de dealer om uzelf als eigenaar van de auto te laten registreren.

  Kijk voor meer informatie in onze how-to guide.

  Wanneer u bij het activeren van de Lexus Link Connected Services in de Lexus Link app de melding krijgt om contact op te nemen met uw Lexus-dealer, dan betekent dat uw e-mailadres nog niet is ingesteld als het e-mailadres van de eigenaar. Om te bevestigen dat u eigenaar bent van de auto is een bezoek aan uw Lexus-dealer noodzakelijk.

  Ter afronding van het activeringsproces maakt u in uw Lexus twee ritten waarbij uw snelheid minimaal boven 10 km/u komt. Daarna zijn de Lexus Link App Connected Services geactiveerd en kunt u deze in de app ook zien.
 • U kunt de verschillende diensten op elk gewenst moment gebruiken. Bij het uitschakelen van de motor worden gegevens over de auto naar de app verzonden. Vervolgens kunt u gegevens over uw laatste rit via de app inzien. Om de data te versturen dient u binnen bereik te zijn van een mobiel netwerk. Het is dan ook mogelijk dat verzending niet werkt in bijvoorbeeld een ondergrondse parkeergarage.

  Ga naar het ‘Services’ dashboard en kies ‘Analyse rijgegevens’ of ‘Hybride Coaching’. Klik op 'Alle ritten' om uw voorgaande ritten te bekijken en klik op een specifieke rit om de daaraan gekoppelde analyse te bekijken. Informatie over uw laatste rit kunt u ook vinden op het 'Home' dashboard.

  U dient de inloggegevens voor Lexus Link in te voeren in het multimediasysteem van uw auto. Vervolgens koppelt u uw multimedia aan het voertuigidentificatienummer (VIN) van uw auto. Kijk voor meer informatie in onze how-to-guides:

  Find My Car.

  Share to Car.

  Maak gebruik van tethering via Bluetooth om uw auto te verbinden met het internet. Hierna werkt de functie Share to Car.

  De functie Share to Car vereist de aanwezigheid van een navigatiesysteem om te functioneren.

  De functie Car to Door is beschikbaar in het startscherm van de Lexus Link App. De functie is beschikbaar in het navigatiesysteem van uw auto, wanneer u ergens anders heeft geparkeerd dan uw daadwerkelijke eindbestemming.

  Kijk voor meer informatie in onze how-to-guide.

  In de Lexus Link App vindt u onder 'Instellingen' de Privacy Modus. U kunt deze zelf in- en uitschakelen. Schakelt u de Privacy Modus in, dan deactiveert u de GPS-functie en kunnen wij de locatie van uw auto niet langer ontvangen.

  Verwijder de auto uit uw Lexus Link account. U hoeft uw account niet te sluiten, omdat een eventuele volgende Lexus in de toekomst weer kan worden toegevoegd. Vergeet niet om de nieuwe eigenaar te laten weten dat de auto is uitgerust met de Lexus Link App Connected Services.

  Wanneer u tijdelijk geen gebruik wilt maken van de Lexus Link App Connected Services, dan kunt u de Privacy Modus inschakelen om de GPS functie uit te zetten.

  Wanneer u het gebruik van Lexus Link app Connected Services permanent wil stoppen, klik dan op het wielsymbool in het startscherm van de Lexus Link App. Kies 'Instellingen' en klik vervolgens op 'Auto'. Vervolgens kun u de Lexus Link App Connected Services in dit scherm permanent deactiveren.

  Lexus Link App Connected Services stopt wanneer uw voertuigidentificatienummer (VIN) uit uw account wordt verwijderd.

  Deze dienst is nog niet beschikbaar, maar we breiden het aantal Connected Services in de Lexus Link App voortdurend uit. We updaten de app regelmatig, dus zorg dat u regelmatig controleert of er een nieuwe versie is. De eenvoudigste manier om dit te doen is om in uw app store automatische updates in te schakelen.

LEXUS LINK MULTIMEDIA

 • Lexus Link Multimedia biedt verschillende online navigatiefuncties, met nuttige realtime informatie, zoals actuele verkeersinformatie en waarschuwingen voor snelheidscamera's.

  Voor deze functies is een internetverbinding benodigd. Maak daarom verbinding met uw smartphone (met WiFi of via Bluetooth tethering) of met een ander Wifi-netwerk.

  Elke nieuwe Lexus wordt geleverd met 3 jaar gratis kaartupdates voor het navigatiesysteem. Daarnaast kunt u beschikken over functies als:

  • Realtime verkeersinformatie/li>
  • Coyote (indien beschikbaar)
  • Google Streetview (indien beschikbaar)
  • Bezienswaardigheden
  • Tanken
  • Parkeren
  • Weersverwachting

  Integratie van uw smartphone maakt ook deel uit van Lexus Link Multimedia. Hiermee kunt u uw smartphone (iOS & Android) verbinden met uw auto. Zo kunt u uw favoriete apps, zoals Spotify, Whatsapp, Audible, Google Maps en Waze, in uw auto gebruiken. Bediening geschiedt via Siri Voice Assist of OK Google.

  Sommige modellen zijn compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

  Vaste navigatiesystemen krijgen hun gegevens van een GPS satellietsignaal. Lexus Link Multimedia heeft een online verbinding nodig om de noodzakelijke data te ontvangen voor functies als Realtime verkeersinformatie, Coyote (indien beschikbaar), Google Streetview (indien beschikbaar), Weersverwachting, Tanken, Parkeren en Online bezienswaardigheden.

  Alle Lexus modellen die momenteel op de markt zijn, beschikken over online navigatie.

  Integratie van uw smartphone is mogelijk bij diverse modellen. Vraag uw Lexus-dealer of integratie van uw smartphone ook voor uw model mogelijk is

  Gedurende de eerste 3 jaar zijn de Lexus Link Multimedia online navigatie diensten gratis. Daarna kunt u een betaald abonnement afsluiten. Ons Map Care pakket omvat alle kaartupdates en aanverwante online diensten, met ons Service Pack krijgt u de beschikking over online onderhoudsfuncties. U kunt in onze e-Store een abonnement afsluiten. Kijk in de e-Store voor de actuele prijzen.

  30 dagen voordat het gratis driejarige abonnement eindigt, ontvangt u een melding in het scherm van het multimediasysteem in uw auto.

  In de e-Store kunt u het Map Care Pack met één of drie jaar verlengen. Voor het vernieuwen van uw abonnement op het Service Pack kunt u kiezen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Kijk in de e-Store voor de actuele prijzen.

  U kunt de e-Store bezoeken via het multimediasysteem in uw auto of via het Mijn Lexus klantportaal.

  In het e-Store klantportaal, dat u kunt bezoeken via het Mijn Lexus klantportaal, kunt u de diensten voor Lexus Link Multimedia aanschaffen. Ook kunt u in de e-Store de status van uw huidige abonnementen bekijken. Ga in de e-Store naar 'Aankopen' om te zien welke abonnementen actief zijn en hoe lang uw abonnement nog loopt.

  Bezoekt u de e-Store via het multimediasysteem van uw auto, dan kunt u diensten downloaden zoals Coyote (eerder gekocht in het portaal). U kunt de e-Store vinden onder 'Menu', klik vervolgens op de apps en selecteer 'Auto'.

  U kunt diensten aankopen via het Mijn Lexus klantportaal. Klik op 'Aankopen' om te zien welke diensten u eerder al heeft gekocht.

  U kunt deze dienst direct gebruiken, u hoeft alleen via Bluetooth verbinding te maken met uw smartphone om gebruik te kunnen maken van online navigatiefuncties. We raden echter aan uw inloggegevens voor Lexus Link / Mijn Lexus in te voeren om de multimedia te koppelen aan uw account. Op die manier kunt u diensten of Map Care aankopen en gebruikmaken van de functie Share to Car van de Lexus Link App.

  Voor de Lexus Link App en het Mijn Lexus klantportaal maakt u gebruik van hetzelfde account. Heeft u nog geen account, dan raden we u aan om de app te downloaden en vanuit de app een account aan te maken.

  U kunt ook een account aanmaken via het multimediasysteem (accepteer hiertoe binnen 14 dagen de gebruiksvoorwaarden in het Mijn Lexus klantportaal).

  U kunt deze activeren via het multimediasysteem van uw auto. Hiervoor dient uw auto te beschikken over een internetaansluiting, middels WiFi tethering of bijvoorbeeld uw WiFi-netwerk thuis (mits uw auto zich binnen bereik van dit netwerk bevindt). De diensten binnen Lexus Link Multimedia zijn namelijk gebaseerd op online gebruik.

  Heeft u de verbinding eenmaal tot stand gebracht, dan start het driejarige abonnement op online navigatie Connected Services. Doorloopt u dit proces niet, dan kunt u geen gebruikmaken van deze diensten.

  Niet elke nieuwe Lexus is geschikt voor WiFi-tetherhing, maar alle nieuwste modellen zijn wel compatibel voor Bluetooth tethering.

  Ga naar het menu van uw multimediasysteem en klik op ‘Instellingen’. Klik vervolgens op 'WiFi' en 'WiFi inschakelen'. Selecteer het netwerk, voer uw wachtwoord in en klik op OK. Als de verbinding tot stand is gebracht, dan krijgt u een melding dat het navigatiesysteem is verbonden met de hotspot.

 • Ga naar het menu van uw multimediasysteem en klik op ‘Instellingen’. Klik vervolgens op 'Bluetooth-verbinding' en volg de stappen om een netwerkverbinding te maken. Schakel op uw smartphone vervolgens Bluetooth tethering in.

  Ga naar het menu van je multimediasysteem en ga naar het 'In Car'-gedeelte van de e-Store (let erop dat u internetverbinding heeft en aangemeld bent). Selecteer de Coyote-app en kies ‘Installeren’. Er verschijnt een pop-up wanneer Coyote is geïnstalleerd. Selecteer bij het openen ‘OK’ om automatisch te starten. Coyote verschijnt vanaf nu altijd als een van uw beschikbare apps.

  Opmerking: U kunt Coyota pas gebruiken nadat u 200 kilometer in uw auto heeft gereden.

  Apple CarPlay kunt u activeren door uw iOS toestel aan te sluiten op de USB-poort van uw auto. Klik op 'Menu' in het display van het infotainmentsysteem. Klik daarna op ‘Car Play’.

  Android Auto kunt u activeren door eerst de Android Auto app te downloaden. Is uw smartphone uitgerust met Android v10 of nieuwer? Dan is Android Auto standaard geïnstalleerd op uw smartphone en heeft u geen Android Auto app nodig. Sluit vervolgens uw Android toestel aan op de USB-poort van de auto. Klik op 'Menu' in het display van het infotainmentsysteem. Klik daarna op ‘Android Auto’.

  Ja, mits uw smartphone is verbonden met internet. Ook is het nodig om uw smartphone aan te sluiten op uw auto. Heeft u een Android toestel, installeert u dan de Android Auto app. Vervolgens kunt u via het 'Android Auto/ Apple Car Play’ menu in het infotainmentdisplay gebruikmaken van uw favoriete apps. Waze werkt niet in combinatie met Android Auto als uw auto is uitgerust met een touch Pad.

  Integratie van uw smartphone is mogelijk bij diverse modellen. Vraag uw Lexus-dealer of integratie van uw smartphone ook voor uw model mogelijk is

  Met de functie Share to Car kunt u vooraf uw route plannen met behulp van uw smartphone, om de route vervolgens naar het navigatiesysteem in uw auto te sturen. Behalve een auto met navigatiesysteem heeft u hiervoor een Lexus Link account nodig, die is gekoppeld aan uw auto.

  Om deze functie te activeren, dient u uw auto te koppelen aan uw Lexus Link account.

  Dit kunt u op twee manieren doen:

  • Schakel Bluetooth of tethering via WiFi in uw auto in en klik op 'Instellingen' in het multimediasysteem. Ga vervolgens naar 'Online', klik op 'Lexus Online' en op 'Bestaand account'. Voer uw inloggegevens voor Lexus Link in. Vervolgens gaat u naar het Lexus Link klantportaal. Bevestig de melding 'Nieuw toestel ID gevonden'. Hierna is de functie klaar voor gebruik.
  • U kunt Share to Car ook direct in de app activeren. Ga hiervoor naar het menu en klik op het wielsymbool. Klik vervolgens op 'Instellingen' en vervolgens op 'Auto'. Hier kunt u een multimedia toestel toevoegen. Volg de instructies in de app. Opmerking: om de koppeling tussen uw auto en toestel af te ronden, dient u zich in de auto te bevinden.

  Bij de meeste multimedia systemen vanaf 2019 zijn over-the-air kaartupdates mogelijk. Voor de nieuwste modellen die compatibel zijn, kunt u dit doen in de e-Store.

  U kunt uw systeem ook handmatig updaten door de updates te downloaden vanaf de Mijn Lexus Portal e-Store. De updates zet u vervolgens op een USB-stick, die u aansluit op uw auto.

  Om een route te plannen, kunt u in de Lexus Link App gebruikmaken van de functie Share to Car. Daarvoor klikt u op 'Diensten' en vervolgens op ‘Share to Car’. Voer in waar u naartoe wilt, met het adres. Vervolgens kunt u een route programmeren met maximaal negen tussenstops en een eindbestemming door op de ‘+’ knop te drukken. Klik tenslotte op ‘Send to Car’.

  Zorg ervoor dat u in uw auto beschikt over een WiFi-verbinding. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door uw smartphone met tethering via Bluetooth te koppelen. Heeft u een internetverbinding tot stand gebracht, dan kunt u de rit downloaden. Ga in het multimediasysteem, naar uw favoriete bestemmingen, daar vindt u na het downloaden uw vooraf geplande rit.

  Voor de nieuwe RC, ES, UX, NX en RX kunt u uw geplande rit vinden in de lijst van favoriete bestemmingen.

  Uw gratis driejarige abonnement gaat in op het moment dat u uw inloggegevens voor Lexus Link invoert in het infotainmentsysteem van uw auto.

  Vanaf 30 dagen voordat het gratis driejarige abonnement vervalt, ontvangt u wekelijks een melding op het multimedia display in uw auto. Vanaf 15 dagen voor het verstrijken van de periode van 3 jaar ontvangt u deze melding dagelijks. Nadat de periode van 3 jaar ten einde is ziet u de melding telkens wanneer u probeert de app te gebruiken.

VEILIGHEID VOOR DE LEXUS LINK APP

 • De Lexus Link App is via het voertuigidentificatienummer (VIN) gekoppeld aan een specifieke auto, en niet aan een persoon. Daarom vragen we u voor de registratie ook altijd naar uw persoonlijke gegevens. Op die manier zijn we er zeker van dat u daadwerkelijk de bestuurder van de auto bent.

  We registreren informatie over uw rijstijl, zoals gegevens over uw locatie, afgelegde kilometers, acceleratie, bochtengedrag, remgedrag en rijsnelheid. Ook registreren we persoonlijke gegevens zoals uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het voertuigidentificatienummer (VIN). Deze gegevens worden gedeeld met geautoriseerde medewerkers van Lexus en vertrouwde derde partijen.

  De Lexus Link App kent uw locatie, maar deze gegevens worden alleen aangewend voor plaatsafhankelijke diensten. Wij stellen uw gegevens nooit ter beschikking aan derden, tenzij u zelf een contract heeft afgesloten met de desbetreffende partij. U kunt locatiegegevens uitschakelen door onder 'Auto' en 'Instellingen' de Privacy Modus in te schakelen.

 • Standaard worden alle gegevens opgeslagen.

  Uw gegevens worden gebruikt om u binnen de Lexus Link App verschillende Connected Services te kunnen aanbieden. Informatie over de kilometerstand wordt bijvoorbeeld gebruikt om u reminders voor onderhoud te kunnen sturen. Gegevens over uw rijgedrag worden opgeslagen in de rittenhistorie, die ook in de mobiele app is opgenomen.

  De hybride signalen en data worden opgeslagen om een betere analyse te kunnen maken van uw rijstijl. Zo is het systeem beter in staat u te coachen, zodat u optimaal gebruik blijft maken van de hybride aandrijflijn.