1. Modellen
  2. LC Convertible
  3. Prestaties

PRESTATIES

ULTRASTIJF CHASSIS / CARBON FIBER COMPONENTEN

Wat uw bestemming ook is; met zijn pure dynamiek heeft de LC Convertible u al snel in zijn greep. Zijn stijve chassis vormt de basis voor zijn uitzonderlijke wendbaarheid, die nog eens wordt versterkt door het lage zwaartepunt en de bijna ideale gewichtsverdeling. Het dynamische weggedrag van de LC wordt nog scherper dankzij lichtgewicht componenten in de wielophanging, maar ook door het lichte aluminium dat werd gebruikt voor onder meer de motorkap en portierpanelen, met extra stevig Carbon Fibre Reinforced Plastic voor de portierframes. De verstevigde transmissietunnel richting de achterwielen geeft extra precisie tijdens het rijden.

DRIVE MODE SELECT / 10-TRAPS AUTOMAAT

Naast het stuurwiel, zodat u zich kunt blijven concentreren op de weg, vindt u Drive Mode Select. Hiermee schakelt u eenvoudig tussen de rijmodi Eco / Comfort, Normal / Custom en Sport S / Sport S+ modes. Voor extra rijplezier beschikt de LC Convertible over een zeer directe en dynamische M modus, waarmee u met behulp van de schakelpaddels zelf bepaalt wanneer u overschakelt. Met oog op een nog grotere rijsensatie zijn de instellingen voor Drive Mode Select fijner afgesteld, met als resultaat meer comfort in de Normal rijmodus, en beter gecontroleerde rijeigenschappen in de rijmodi Normal, Sport en Expert.

De LC 500 wordt aangedreven door een hoogtoerige 5,0 liter V8 benzinemotor die een vermogen van 464 pk/341 kW overbrengt op de achterwielen. Deze met de hand gebouwde motor werd ontwikkeld tijdens racewedstrijden als de 24 Uur van de Nürburgring en de beroemde Pikes Peak Hill Climb. De V8 wordt gekoppeld aan 's werelds eerste 10-traps automaat in een personenauto, een combinatie die garant staat voor krachtige acceleraties en een imposant geluid. Deze krachtbron is ontwikkeld met oog op een lange levensduur, maar heeft tegelijkertijd een laag gewicht, dankzij onderdelen als gesmede drijfstangen en titanium kleppen, met als resultaat lichtvoetig rijplezier bij hoge toerentallen. Met een maximum koppel van 530Nm accelereert de auto in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Een luchtinlaat met een Acoustic Sound Generator staat garant voor een onvergetelijke geluidsbeleving.

De LC 500h beschikt over 's werelds eerste Lexus Multi Stage Hybrid aandrijflijn, die slim gebruikmaakt van een combinatie van een 3,5 liter V6 benzinemotor en een geavanceerde elektromotor. Een revolutionaire viertraps transmissie versterkt het vermogen nog eens extra. Zo bent u verzekerd van een zeer directe respons en een nog dynamischer weggedrag, met tegelijkertijd de souplesse en efficiency die kenmerkend is voor een hybride van Lexus. De nieuwste generatie van de LC 500h heeft een verbeterde lithium-ion hybride batterij. Deze koppelt compacte afmetingen aan een grotere energiedichtheid, met een totaal vermogen van 310 volt. Het lagere gewicht van de batterij draagt bij aan een verbeterde wegligging en dynamiek.

Voor een scherper en meer verfijnd weggedrag stemt Adaptive Variable Suspensionder werking van de schokdempers onafhankelijk van elkaar af op uw rijstijl en de omstandigheden. Het systeem gebruikt daarvoor maar liefst 650 verschillende instellingen. Met oog op extra rijcomfort heeft u, afhankelijk van de uitvoering, een high-performance schokdemper aan de achterzijde, om rolneigingen en kleine trillingen te absorberen.