1. Modellen
  2. LC Convertible
  3. Veiligheid

VEILIGHEID

PRE-COLLISION SYSTEM / EMERGENCY STEERING ASSIST

Het Pre-Collision System merkt nu ook voetgangers in het donker op, terwijl het overdag ook fietsers en andere weggebruikers kan registeren. Is de kans op een aanrijding groot, dan treden de remmen in werking om een ongeval te vermijden, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Bevindt een voetganger zich in of vlak naast uw rijbaan, dan ondersteunt Emergency Steering Assist uw eigen stuurbewegingen om de stabiliteit van de auto te verbeteren, en te voorkomen dat u onbedoeld van rijbaan verandert. 

DYNAMIC RADAR CRUISE CONTROL / CURVE SPEED REDUCTION

Dynamic Radar Cruise Control zorgt ervoor dat uw LC Convertible een veilige afstand bewaart tot een voorligger. Zodra de auto voor u tot stilstand komt, laat dit systeem de LC Convertible ook automatisch stoppen. Zodra het verkeer weer gaat rijden, trekt uw auto ook weer op. Voor u als bestuurder maakt de LC zo rijden in langzaam rijdend verkeer minder vermoeiend. Daarnaast beschikt u over Curve Speed Reduction, dat de auto automatisch afremt wanneer het systeem bemerkt dat uw snelheid te hoog is voor de bocht die u wilt nemen.

De functie Road Sign Assist (RSA) van de LC herkent verkeersborden en geeft u als bestuurder informatie via het multi-information display. Met een druk op de knop kan RSA ook automatisch uw snelheid aanpassen zodra het systeem op de verkeersborden de plaatselijk geldende maximumsnelheid herkent.

Lane Trace Assist helpt u om de LC in het midden van de rijbaan te houden. Het systeem ondersteunt u ook wanneer u een scherpe bocht moet nemen. Bemerkt het systeem dat u onbedoeld uw rijbaan verlaat, dan treedt vanzelf Departure Prevention Control, waarmee u ondersteunt wordt om de auto te laten terugkeren naar het midden van de rijbaan.

Naast een immens sterke LC Convertible veiligheidscel voor passagiers en Active Roll Bars, wordt bescherming geboden door 6 airbags. De bestuurder en voorpassagier worden beschermd door tweetraps hoofdairbags en knie- en verlengde zijairbags. Alle veiligheidsgordels zijn voorzien van voorspanners.