1. Modellen
  2. LC
  3. Prestaties

PRESTATIES

DRIVE MODE SELECT / 10-STRAPS AUTOMAAT

Naast het stuurwiel, zodat u zich kunt blijven concentreren op de weg, vindt u Drive Mode Select. Hiermee schakelt u eenvoudig tussen de rijmodi Eco / Comfort, Normal / Custom en Sport S / Sport S+ modes. Voor een nóg grotere rijsensatie beschikken zowel de LC 500 en de LC 500h - een primeur voor een hybride Lexus - over een zeer directe en dynamische M modus, waarmee u met behulp van de schakelpaddels zelf bepaalt wanneer u overschakelt.                    

LEXUS DYNAMIC HANDLING / FOUR-WHEEL ACTIVE STEERING

Voor de LC met het Touring Pack berekent het verbeterde Lexus Dynamic Handling, in combinatie met Electric Power Steering continu de optimale stuuruitslag voor de vier wielen, wat bijdraagt aan een plezieriger en dynamischer weggedrag. Dankzij Adaptive Variable Suspension past het onderstel zich aan uw rijstijl en de omstandigheden aan door onafhankelijk de schokdempers aan te sturen met maar liefst 650 verschillende instellingen.                                                                                              

De LC 500 wordt aangedreven door een hoogtoerige 5,0 liter V8 benzinemotor die een vermogen van 464 pk/341 kW overbrengt op de achterwielen. Deze met de hand gebouwde motor werd ontwikkeld tijdens racewedstrijden als de 24 Uur van de Nürburgring en de beroemde Pikes Peak Hill Climb. De V8 wordt gekoppeld aan 's werelds eerste 10-traps automaat in een personenauto, een combinatie die garant staat voor krachtige acceleraties en een imposant geluid. Deze krachtbron is ontwikkeld met oog op een lange levensduur, maar heeft tegelijkertijd een laag gewicht, dankzij onderdelen als gesmede drijfstangen en titanium kleppen, met als resultaat lichtvoetig rijplezier bij hoge toerentallen. Met een maximum koppel van 530Nm accelereert de auto in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Een luchtinlaat met een Acoustic Sound Generator staat garant voor een onvergetelijke geluidsbeleving.

De LC 500h beschikt over 's werelds eerste Lexus Multi Stage Hybrid aandrijflijn, die slim gebruikmaakt van een combinatie van een 3,5 liter V6 benzinemotor en een geavanceerde elektromotor. Een revolutionaire viertraps transmissie versterkt het vermogen nog eens extra. Zo bent u verzekerd van een zeer directe respons en een nog dynamischer weggedrag, met tegelijkertijd de souplesse en efficiency die kenmerkend is voor een hybride van Lexus. De nieuwste generatie van de LC 500h heeft een verbeterde lithium-ion hybride batterij. Deze koppelt compacte afmetingen aan een grotere energiedichtheid, met een totaal vermogen van 310 volt. Het lagere gewicht van de batterij draagt bij aan een verbeterde wegligging en dynamiek.