1. Modellen
  2. RX
  3. Prestaties

PRESTATIES

DE NIEUWE RX

DIRECT4 / E-FOUR AANDRIJVING

De RX 500h beschikt voor overbrenging van het vermogen over DIRECT4, een exclusieve technologie van Lexus voor vierwielaandrijving. Dit nieuwe systeem verdeelt continu het vermogen en koppel over de voor- en achteras, en doet dat nauwkeuriger dan een mechanisch systeem zou kunnen. DIRECT4 geeft de bestuurder meer gevoel tussen het wegdek en stuurwiel en verbetert met name bij hogere snelheden de stabiliteit en dynamiek. De elektronische All-Wheel Drive genaamd ‘E-FOUR’, die beschikbaar is voor de nieuwe RX 350h en RX 450h+, is met haar 40kW sterke elektromotor op de achteras nu continu actief. Dit resulteert in een groter koppel en meer grip.
DE NIEUWE RX

ADAPTIVE VARIABLE SUSPENSION*

Met een superieure zijdelingse stabiliteit en een stabieler weggedrag bij het optrekken ondersteunt de nieuw ontwikkelde multi-link achterwielophanging van de RX een hoger prestatiepotentieel. De wielophanging vermindert bovendien rijgeluiden en trillingen. Adaptive Variable Suspension (AVS), dat de dempingskracht op alle wielen individueel aanstuurt, is afgestemd op meer dynamiek in snelle bochten. 

*Alleen beschikbaar voor de RX 500h F SPORT Line en de President Line uitvoering van de RX 450h+ en RX 350h.

Hij maakt soepel gebruik van het vermogen van de 2,5 liter benzinemotor en elektromotor(en, met een gecombineerd vermogen van 250 pk/184 kW. Het resultaat is een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,9 seconden, met desondanks een uitzonderlijke efficiency, CO2-emissies van slechts 142 - 149 g/km en een brandstofverbruik van 6,3 - 6,6 l/100 km. En omdat de batterij tijdens het rijden, remmen en uitrollen wordt opgeladen, bent u zelfs verzekerd van een royale actieradius.

Met lage CO2-emissies van 1,1 - 1,2 g/km stelt de Lexus RX 450h+ Plug-in Hybrid nieuwe normen voor elektrische mobiliteit zonder compromis. De krachtige hybride aandrijflijn bestaat uit een 2,5 liter benzinemotor, in combinatie met een elektromotor en een lithium-ion batterij met een capaciteit van 18,1 kWh. Daarmee bent u verzekerd van een opwindende acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 6,5 seconden. De RX 450h geeft u een volledig elektrische actieradius van 69 kilometer (gecombineerde cyclus, tot wel 90 kilometer in de stad) en bereikt in de EV-rijmodus een topsnelheid van maximaal 135 km/u.

Als onze eerste hybride met turbomotor is de nieuwe RX 500h High-Performance Hybrid gemaakt voor hoogstaand elektrisch rijplezier. Het vermogen wordt geleverd door een compleet nieuwe hybride aandrijflijn, bestaand uit een 2,4 liter turbomotor en een zestraps automatische transmissie. Het gecombineerde vermogen van 371 pk / 273 kW staat garant voor een opwindende acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 6,2 seconden. Het DIRECT4 systeem draagt bij aan een beter gevoel tussen het stuurwiel en het wegdek en staat ook bij hogere snelheden garant voor een uitzonderlijk stabiel weggedrag.