1. Modellen
  2. UX 300e
  3. Krachtig Design

KRACHTIG DESIGN

Krachtig Design

ALUMINIUM DAKRAILS / ZONNEDAK

Dakrails van massief aluminium hebben een fraaie vorm die vloeiend de daklijn van de UX 300e volgt. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak geeft het interieur een gevoel van vrijheid, ruimte en licht.
Krachtig Design

OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT / HEAD-UP DISPLAY

Om het design tot één samenhangend geheel te maken, zochten de ontwerpers van de nieuwe UX 300e naar manieren om de traditionele grenzen tussen exterieur en interieur op te heffen. Het design van het interieur stelt de mens centraal, met een 'seat-in-control' concept waarin de bediening van alle belangrijke functies is samengebracht aan de bestuurderszijde. Belangrijke voertuiggegevens worden in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. 

Met het 260 mm x 97,5 mm Head-Up Display kunt u navigatieaanwijzingen, audio-instellingen en veiligheidsfuncties bekijken zonder uw ogen van de weg te halen. Voor de nieuwe UX300e is het digitaal instrumentarium verder doorontwikkeld voor een betere gebruikerservaring. Hier vindt u ook de indicator voor uw resterende actieradius en de gekozen instelling voor regeneratief remmen.

Stoelverwarming voor en achter is standard voor de Luxury Line en Executive Line uitvoeringen, en biedt maximaal comfort en ontspanning wanneer het buiten kouder wordt. De nieuwe UX 300e is uitgerust met hetzelfde driespaaks stuurwiel als de Lexus LS topsedan en biedt daarmee een zeldzame luxe voor een auto in dit segment. De grip van het stuur werd geperfectioneerd door de druk in de handpalmen van onze Takumi tijdens uitgebreide testen te meten.

De UX is als eerste Lexus beschikbaar met decoratiepanelen die zijn geïnspireerd op de nerf van Japans papier, ook wel washi genoemd. Dit materiaal wordt vaak toegepast in traditionele Japanse schuifdeuren. De zachtlederen bekleding die leverbaar is voor de stoelen van de UX, is geïnspireerd op de 'sashiko' techniek waarmee pakken voor vechtsporten als judo en kendo worden gestikt. Het stiksel is aangebracht in perfecte geometrische patronen om de stoelen nog fraaier te maken.