1. Modellen
  2. UX 300e wereldpremiere
WERELDPREMIERE

DE NIEUWE UX 300e

Voor deze nieuwste generatie van de UX 300e is de actieradius met 40 procent vergroot tot meer dan 400 kilometer, met een energie-efficiency van 16,7 kWh/100km. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de UX 300e verwacht wordt.

SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

PIONIER IN ELEKTRIFICATIE

De nieuwe UX 300e is een evolutie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus (BEV of Battery Electric Vehicle). De auto is alom geprezen om het onderscheidende design van een compacte urban crossover en zijn voortreffelijke rijeigenschappen, naast het stille rijcomfort dat alleen is voorbehouden aan een elektrische auto. Voor deze nieuwste generatie is de actieradius met 40 procent vergroot tot meer dan 400 kilometer, een energie-efficiency van 16.7 kWh/100km.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

EEN INTENSERE RIJBELEVING

Bij het afremmen, sturen en accelereren rijdt de auto in alle situaties even vloeiend. De torsiestijfheid van de carrosserie is verder verstevigd door toevoeging van 20 extra laspunten. Dankzij de onder de vloer geplaatste batterij heeft de UX 300e een laag zwaartepunt. De aanwezigheid van high-performance schokdempers achter, gecombineerd met het verder verbeterde EPS en uitgekiende tuning heeft geresulteerd in een scherp en soepel rijcomfort, met een meer directe respons.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De functie Pre-Crash Safety, die overdag fietsers detecteert en in het donker zelfs voetgangers 'ziet', is verder uitgebreid en registreert nu ook tegemoetkomend verkeer wanneer u op een kruising rechtsaf gaat. De functie detecteert ook overstekende voetgangers wanneer u links- of rechtsaf slaat. Daarnaast zijn functies als Emergency Steering Assist toegevoegd, alsmede Curve Speed Control dat de auto voor een scherpe bocht automatisch afremt.

 

Als praktische BEV die is afgestemd op de levensstijl van de eigenaar heeft de nieuwe UX300e een aanzienlijk grotere actieradius gekregen. Zo blijft Lexus werken aan verdere verbetering, op weg naar een CO2-neutrale samenleving.

Chief Engineer, Mitsuteru Emoto

  • MEER CONNECTED DAN OOIT

    Het multimedia systeem en de Connected Services zijn aangepast en verder verbeterd. U beschikt over een groter 12,3" touchscreen display met hogere resolutie en een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. Het navigatiesysteem maakt gebruik van informatie in de cloud, zodat u altijd verzekerd bent van de meest actuele verkeersinformatie en realtime beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

    Apple CarPlay en Android Auto™* zijn afgestemd op het gebruik van specifieke functies op het display in een auto. Apple CarPlay ondersteunt WiFi connectiviteit, alsmede een conventionele USB-aansluiting.

    Door een vooraf ingesteld codewoord uit te spreken (bijv. 'Hé Lexus), activeert u de spraakassistent waarmee u de muziek stopzet, of de auto bedient zonder knoppen aan te raken. U kunt het systeem bedienen door gewoon te spreken, alsof u tegen de auto praat.
RIJDEN ZONDER COMPROMIS

NOG MEER GEBRUIKSGEMAK


De vorm en indeling van het instrumentarium en de middenconsole zijn gekozen om optimaal gebruik te kunnen maken van het touch-screen display. Op de middenconsole vindt u een USB-aansluiting (type A) voor de weergave van hoogwaardig geluid. Daarnaast bevinden zich aan de voorzijde van de console twee nieuwe USB-aansluitingen (Type-C) om onderweg uw apparaten te kunnen opladen. De draadloze oplader voor uw smartphone is verlicht en biedt ook ruimte aan grotere toestellen.


De batterij onder de vloer werkt ook als geluidsisolatie. Daarbij is ook zorgvuldig gelet op geluiden van windgeruis, steenslag en opspattend water, die anders hoorbaar zouden zijn in het interieur vanwege het ontbreken van motorgeluid. Als gevolg daarvan heerst in het interieur een serene stilte.