1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Nieuwe technologieën en elektrische conceptauto’s
LEXUS NIEUWS

Nieuwe technologieën en elektrische conceptautos

Lexus toont op de Japan Mobility Show conceptmodellen van de volgende generatie batterij-elektrische auto’s, waarvan de eerste in 2026 verschijnt. Op de Lexus stand kunnen bezoekers met virtual reality een voorproefje krijgen van hoe het is om met de toekomstige technieken te rijden. De show vindt plaats van 26 oktober tot en met 5 november 2023 en het thema is ‘Let’s go find the future you want to ride in!’.

Grensverleggend

Het thema voor Lexus op de Japan Mobility Show is: ‘Pushing the Boundaries of the Electrified Experience’. Vandaar dat Lexus op zijn stand een reeks conceptmodellen van batterij-elektrische modellen (BEV’s) van de volgende generatie onthult. Verder laat Lexus op de stand ook geavanceerde technologieën zien die de visie van Lexus op de rijervaring van de toekomst laten zien.

 

Batterij-elektrische conceptauto’s

Op de Lexus stand zijn voor het eerst de LF-ZC – een volledig elektrisch conceptmodel van een sedan die in 2026 verschijnt – en de LF-ZL – de visie van Lexus voor een grote, volledig elektrische SUV – te zien. 

De LF-ZC symboliseert het elektrificatietraject van Lexus, met zijn slanke, gestroomlijnde carrosserie, lage zwaartepunt, ruime interieur en emotioneel geladen ontwerp dat functionaliteit en esthetiek combineert en een opwindende rijervaring belooft.

Topmodel van de toekomst

De LF-ZL biedt een kijkje in een toekomst waarin mens en mobiliteit naadloos zijn geïntegreerd in de maatschappij. De auto past de beleving van het rijden nauwkeurig aan de wensen van elke bestuurder afzonderlijk aan en baseert zich op aanwijzingen die de bestuurder geeft en de gewoonten die hij heeft. De auto kan gepersonaliseerde suggesties doen om ongeëvenaarde interactie te bevorderen. Dit topmodel van de toekomst moet mensen in staat stellen om het leven te leiden dat zij wensen, terwijl ze een positieve bijdrage leveren aan zowel hun directe leefomgeving als de samenleving als geheel.

Cockpit

Beide conceptauto’s zijn voorzien van een vooruitstrevende, volledig digitale en intelligente cockpit die intuïtieve en snelle toegang biedt tot de essentiële bedieningselementen. De nieuwe software van de Arene OS-interface maakt progressieve functie-updates mogelijk om gelijke tred te houden met de ontwikkeling van veiligheidssystemen en multimediafuncties.

Toekomst nu al ervaren

Ook plaatst Lexus op zijn stand een VR-rij-simulator, de ‘Lexus Electrified VR Experience’. De simulator biedt een futuristische rijervaring die is af te stemmen op de wensen van elke specifieke klant. In de simulator en in de praktijk bereikt Lexus dat door de toepassing van elektrificatie en intelligente technologie. Bezoekers van de Lexus stand krijgen zo een voorproefje van hoe het is om met de toekomstige technieken te rijden. De Lexus stand op Japan Mobility Show in Tokio illustreert de transformatie van Lexus tot batterij-elektrisch automerk.

 

Duurzaam

De stand van Lexus geeft ook uitdrukking aan de wens van het merk om een koolstofneutrale samenleving te bereiken door de toepassing van bamboe in het hele ontwerp van de stand. Het ontwerp is een combinatie van traditionele Japanse schoonheid en vakmanschap met milieuvriendelijke, duurzame en functionele elementen.