1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus en ATP starten samenwerking
Lexus nieuwe Platinum Partner ATP

Samenwerking vanuit een gedeelde visie op duurzaam

Lexus en ATP (Association of Tennis Professionals) hebben afspraken gemaakt voor een meerjarige samenwerking. Met ingang van 2023 is Lexus de nieuwe Platinum Partner en Official Automotive Partner van de ATP Tour. Lexus gaat geëlektrificeerde modellen inzetten voor het vervoeren van spelers, officials en gasten tijdens ATP-toernooien.

Meerjarige samenwerking

Met dit meerjarige partnerschap met de internationale tennisbond ATP onderstreept Lexus zijn betrokkenheid bij de tennissport. Eerder kondigde Lexus al samenwerkingen aan met de Britse tennisbond LTA en bekende tennistoernooien, waaronder die in Londen (Cinch Championships), Eastbourne (Rothesay International) en Houston (Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship). Verder willen ATP en Lexus samen optrekken met andere ATP-toernooien en tennissers.

Prestigieuze tennisfinale

Als onderdeel van de wereldwijde samenwerking is Lexus de nieuwe Platinum Partner én Official Automotive Partner van de Nitto ATP Finals, die van 12 tot 19 november 2023 worden gehouden in Turijn. Op dit prestigieuze toernooi strijden de beste acht tennissers op de ATP-wereldranglijst in het enkel- en dubbelspel om de titel. Lexus ondersteunt het evenement door een vloot van geëlektrificeerde modellen, waaronder de batterij-elektrische Lexus RZ 450e, in te zetten voor het vervoer van spelers, officials en gasten.

Lexus is overigens het hele jaar door goed zichtbaar in de tenniswereld. Niet alleen fysiek, maar ook op de snel groeiende digitale en sociale platforms van ATP Tour. Zo is er het Title Partnership van ATP Head-to-Head, een interactief platform waarmee fans de rivaliteit tussen de spelers op de voet kunnen volgen.

Elektrificatie

De visie van Lexus en de ambities van ATP sluiten goed op elkaar aan. Lexus is een pionier op het gebied van elektrificatie in het premium segment. Het automerk werkt aan een duurzame visie voor mobiliteit: Lexus Electrified. Het uitgebreide aanbod van geëlektrificeerde modellen – hybrides, plug-in hybrides en batterij-elektrische modellen – sluit naadloos aan op de klimaatambities van de ATP Tour. Het inzetten van geëlektrificeerde Lexus modellen tijdens ATP-toernooien is een belangrijke stap in het streven naar klimaatneutrale ATP-tennistoernooien in 2040.

Gezamenlijk verhaal

“ATP Tour en Lexus vertellen het verhaal van innovatie en topprestaties”, vertelt CEO Massimo Calvelli van ATP. “Dat sluit perfect aan op onze activiteiten. Onze fans en klanten staan op de eerste plaats en onze merken zijn erop gericht onvergetelijke ervaringen te bieden. We zijn bijzonder blij dat Lexus onze ATP Tour Platinum Partner is en om via wereldwijde platforms onze gezamenlijke visie te delen.”

Uitstekende match

“Bij Lexus stellen we de mens centraal bij alles wat we doen”, aldus TME Vice President Pascal Ruch van Lexus & Value Chain. “Dat geldt niet alleen voor onze auto’s, maar ook voor de toonaangevende ervaringen die we onze klanten bieden. Ons doel is om een lach op het gezicht van onze klanten te toveren. We zien een uitstekende match met tennis, waarbij individuele prestaties voor ultiem plezier zorgen. We zijn blij met ATP Tour te kunnen samenwerken en onze passie voor tennis op topniveau te delen met miljoenen fans in heel Europa en daarbuiten.”