1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Nieuwe Lexus RX behaalt topscore voor veiligheid
Nieuwe Lexus RX

behaalt topscore voor veiligheid

De nieuwe generatie Lexus RX is getest door het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP en bekroond met de hoogst haalbare score van vijf sterren voor zijn uitmuntende veiligheidsniveau.

Zoals bij elke nieuwe Lexus staat ook bij de nieuwe generatie Lexus RX veiligheid voorop. De vele veiligheidssystemen aan boord houden continu de weg, het verkeer en de bestuurder in de gaten. Deze actieve systemen waarschuwen voor mogelijk gevaar en grijpen in om een aanrijding te (helpen) voorkomen indien nodig. Het uitgebreide aanbod van veiligheidssystemen is gebundeld onder de noemer Lexus Safety System+ en standaard aanwezig op elke nieuwe Lexus RX.

Actieve en passieve veiligheid

Dat deze systemen daadwerkelijk hun steentje bijdragen aan de veiligheid, blijkt uit de strenge veiligheidstests van Euro NCAP. Hierbij wordt de auto uitvoerig getest op de bescherming van inzittenden (volwassenen én kinderen), de bescherming van kwetsbare weggebruikers en de werking van de actieve rijassistentiesystemen. Daarbij wordt de auto op verschillende manieren getest, waarbij ook meerdere exemplaren daadwerkelijk worden gecrasht om de passieve veiligheidssystemen en de kreukelzones van de auto te testen.

Topscores voor nieuwe Lexus RX

Uit de resultaten van Euro NCAP blijkt dat de nieuwe Lexus RX op alle fronten uitstekend presteert. De scores van de actieve en passieve veiligheid worden samengevoegd en daaruit ontstaat een scoringspercentage. De nieuwe Lexus RX scoort 90% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 87% voor de bescherming van kinderen aan boord, 89% voor de bescherming van kwetsbare medeweggebruikers en 91% voor de actieve rijassistentiesystemen.

Veiliger in meerdere situaties

De nieuwe generatie veiligheidssystemen kan onder nog meer omstandigheden een ongeval voorkomen. Zo houdt de Lexus RX het tegemoetkomende verkeer in de gaten bij het afslaan op een kruispunt en zelfs uitwijken voor obstakels. Trap je bij het parkeren per ongeluk op het verkeerde pedaal, dan zorgt een systeem ervoor dat onbedoeld accelereren wordt voorkomen. Bij uitparkeren vanuit een onoverzichtelijk parkeervak wordt het kruisende verkeer in de gaten gehouden en het e-Latch-portiersysteem voorkomt dat het portier opent als er net een fietser of andere verkeersdeelnemer aan komt.

Over-the-air-updates

Toch is het huidige arsenaal aan veiligheidssystemen niet het einde van het verhaal. Dankzij over-the-air software-updates kunnen veiligheidsfuncties in de auto steeds verder worden verbeterd, zonder de dealer te hoeven bezoeken. Meer weten over de boordeling van Euro NCAP? Bekijk alle resultaten van de nieuwe Lexus RX op www.euroncap.com via de button hieronder.