1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. De nieuwe Lexus RX 500h: hybride rijplezier
De nieuwe Lexus RX 500h

Hybride rijplezier

Elektrificatie biedt talloze voordelen. Het helpt niet alleen om het brandstofverbruik en de uitstoot te drukken, maar biedt ook mogelijkheden om de rijbeleving naar een nog hoger niveau te tillen. De nieuwe Lexus RX 500h F SPORT demonstreert dit op perfecte wijze.

De RX 500h F SPORT is de hybride topversie van de nieuwe generatie Lexus RX. Het betreft niet zomaar een hybride, want de focus ligt nadrukkelijk op prestaties en rijplezier. Bij de Lexus RX 500h F SPORT draait alles om verbondenheid, controle, comfort en vertrouwen. ‘Lexus Driving Signature’ noemen we dat. Deze kenmerkende rijbeleving is, behalve de geavanceerde hybride aandrijflijn, ook te danken aan het ingenieuze onderstel met standaard Adaptive Variable Suspension.

Krachtig en direct

In de basis is de Lexus RX 500h F SPORT een hybrideauto zoals je verwacht, uitgerust met een hybride aandrijflijn waarbij de elektromotor en benzinemotor optimaal samenwerken. Een belangrijk verschil is echter dat de elektromotor tussen de 2.4 turbomotor en de nieuwe zestrapsautomaat is geplaatst, met een koppeling aan beide kanten. Deze opstelling zorgt ervoor dat de kracht van beide motoren optimaal wordt benut, terwijl het directe karakter van een geëlektrificeerde aandrijflijn behouden blijft. Over kracht gesproken: de Lexus RX 500h F SPORT is de krachtigste Lexus RX tot nu toe, met een systeemvermogen van 273 kW/371 pk en een koppel van 550 Nm. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u duurt slecht 6,2 seconden.

Dynamisch totaalpakket

Behalve de aandrijflijn zijn ook de besturing, de wielophanging en het remsysteem afgesteld op dynamische prestaties. De meesturende achterwielen (Dynamic Rear Steering), die afhankelijk van de rijsnelheid in dezelfde of tegengestelde richting draaien ten opzichte van de voorwielen, zorgen voor extra stabiliteit op hoge snelheden. De nieuwe DIRECT4-vierwielaandrijving zorgt er bovendien voor dat het koppel naadloos over de wielen wordt verdeeld, wat resulteert in een uitzonderlijke wegligging.

Nieuwe batterijtechnologie

De nieuwe RX 500h is ook het eerste Lexus-model met een zogeheten bipolaire nikkel-metaal hydridebatterij (NiMH). Deze batterijtechnologie biedt meerdere voordelen. Zo is het mogelijk om meer batterijcellen te herbergen en twee keer zoveel vermogen te halen uit een unit van dezelfde grootte. De bestuurder profiteert van verbeterde rijprestaties, terwijl de batterij geen extra ruimte in beslag neemt. Dankzij de plaatsing onder de achterbank draagt de batterij ook bij aan het lage zwaartepunt van de auto.

Per direct te bestellen, tien jaar garantie

Zelf ervaren? De nieuwe Lexus RX 500h is per direct te bestellen en arriveert in het tweede kwartaal van 2023 bij de Nederlandse Lexus-dealers. Zoals bij elke Lexus geldt garantie tot 10 jaar of 200.000 km.