1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus LBX: de eerste reacties!
Media over de nieuwe Lexus LBX

Lexus LBX: eerste reacties op nieuwe compacte SUV

De Lexus LBX maakte onlangs zijn debuut in Milaan. De Lexus LBX brengt de gastvrijheid, luxe, kwaliteit en verfijning van Lexus naar een compleet nieuwe doelgroep. De eerste reacties van media op de LBX zijn veelbelovend.

Essentie van Lexus gedistilleerd

De Lexus LBX is een auto die geen compromissen sluit op het gebied van kwaliteit en aandacht voor details. In de LBX heeft Lexus simpelweg de essentie van het merk gedistilleerd in een kleinere verpakking met maar een doel: de traditionele verwachtingen van klanten over wat een premium compacte SUV kan bieden, overstijgen. Uniek is dat Europa voor het eerst de leidende regio voor de ontwikkeling van een nieuwe Lexus was. Deze invloed zal ertoe bijdragen dat de LBX een van de bestsellers van het merk in Europa wordt.

GA-B-platform

De Lexus LBX is de eerste Lexus die gebruikmaakt van het GA-B-platform, het small car global architecture-platform. Dit platform heeft diverse pluspunten, zoals een laag zwaartepunt, ruime spoorbreedtes, korte overhangen en een zeer stijve carrosserie. Gespecialiseerde automedia zullen op een later moment voor het eerst rijden in de Lexus LBX om de eerste rij-indrukken op te doen. Tijdens de wereldpremière in hartje – de modehoofdstad van de wereld – toonde Lexus meerdere exemplaren van de LBX en konden media uitgebreid kennismaken met de verschillende Atmospheres. De eerste reacties van de aanwezige media op de B-segment crossover smaken naar meer.

Autoweek

“De LBX staat een flinke stap onder de UX. Ten opzichte van die tot nu toe compactste Lexus is de LBX maar liefst 30,5 centimeter korter. LBX staat trouwens voor ‘Lexus Breakthrough Crossover’ en betekent dat de kleinste Lexus de tweede ooit is met een drieletterige typeaanduiding. De eerste was de nu al legendarische supercar LFA. Net als bij die auto volgt er geen motoraanduiding na de drie letters, dus er staat alleen ‘LBX’ op de klep. Ook daarmee wil Lexus naar eigen zeggen laten zien dat dit model een uitzonderlijke plek heeft in de line-up en anders is dan andere modellen van het merk.”

Autovisie

“Het is vooral de luxefactor waarin de Lexus moet uitblinken. Naast een basisuitvoering met stoffen bekleding, biedt Lexus ook de keuze uit vier trimlevels. Je hebt keuze uit de Emotion-, Cool-, Elegant- en Relax-uitvoering en deze brengen elk hun eigen stijlkenmerken met zich mee. De Japanners maken het mogelijk een op maat gemaakt interieur samen te stellen als je een Lexus LBX aanschaft. Daarbij heb je zelf (beperkte) keuze uit de materiaalsoort en kun je zelfs de kleur van je stiksels, bekleding en zelfs gordels uitkiezen. Daarmee brengt Lexus een premiumgevoel in het B-segment dat we niet eerder zagen.”

AutoRAI.nl

“Het interieur van de Lexus LBX biedt voor dit segment veel luxe en heeft een hoogwaardige afwerking. We bespeuren vrijwel alleen maar zachte materialen. De auto heeft een 12,3-inch digitaal instrumentencluster, sfeerverlichting met 50 verschillende kleuren en een fors 9,8-inch touchscreen centraal op het dashboard. Lexus hanteert geen uitrustingsniveaus, maar zogeheten atmospheres. Uiteraard heb je ook een basisversie. De Emotion- en Cool-atmospheres focussen op sportiviteit en dynamiek. De Elegant- en Relax-atmospheres staan voor verfijnde luxe.”

InstaAutovlog

“De nieuwe Lexus LBX is een voor Europa ontwikkelde compacte crossover in het luxe B-segment. Een betaalbare Lexus dus, maar dat compacte buitenmaten en hopelijk ook een schappelijke prijs niet hoeven te betekenen dat je ook maar iets tekort komt op het gebied van luxe, afwerking en design, dat weet het hoogstaande Japanse merk als geen ander.”

Autozine

“Luxe en exclusiviteit zijn vreemde zaken. Ze danken hun bestaansrecht namelijk aan schaarste. Met andere woorden: iets is alleen maar exclusief als er weinig van is. En zodra luxe gewoon wordt, wordt het standaard. Toch durft het exclusieve merk Lexus het aan om een luxe auto voor het grote publiek aan te bieden. Op het gebied van vormgeving, aankleding en uitrusting heeft de LBX alle kwaliteiten van de grote modellen van Lexus.”

Begin 2024 naar Nederland

De nieuwe Lexus LBX gaat eind 2023 in productie. In het voorjaar van 2024 komt de LBX naar Nederland. Prijzen en exacte specificaties maakt Lexus in aanloop naar de marktintroductie bekend. Deze unieke compacte crossover wordt verkrijgbaar met een zuinige hybride aandrijflijn, bestaande uit een lichte en compacte 1,5-liter driecilinder benzinemotor, aangevuld met een elektromotor die op ruimtebesparende wijze in het hybridesysteem is verwerkt. Het systeemvermogen komt uit 100 kW/136 pk en het maximale koppel 185 Nm. De Lexus LBX beschikt altijd over een comfortabele automaat.