1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Pers rijdt met RZ 450e
Dit stond in hun testverslagen.

Pers rijdt met RZ 450e

De Nederlandse autopers heeft de eerste meters in de RZ 450e afgelegd. In het zuiden van Frankrijk voelden journalisten van onder meer Autovisie, AutoRAI, FHM en AutoZine de nieuwste, volledig elektrische SUV van Lexus uitgebreid aan de tand. Wat schreven de redacteuren in hun testverslagen?

“Voelt heel goed aan”

Autovisie is onder de indruk van het One Motion Grip-stuur, dat samen met het Steer-by-wire-systeem de bestuurder in staat stelt de RZ 450e met precisie te dirigeren. Het systeem wordt aangevuld met een krachtige aandrijflijn en intelligente vierwielaandrijving. “Echt goed gedaan. Alles is goed gekalibreerd, waardoor je lineaire input geeft die goed en rustig vertaald wordt. Tijdens het insturen zijn er gewoon geen correcties nodig, je stuurt in één keer goed kunt en ook overpakken is niet nodig.”

“Prettig weggedrag en fijn onderstel”

De journalist van AutoRAI is erg te spreken over het rijgedrag van de Lexus RZ 450e: ”De auto ligt lekker op de weg. Dat komt onder meer door het e-TNGA platform waarmee het zwaartepunt lekker laag ligt, maar ook door het Lexus-sausje: hij stuurt strak en heeft sportieve rijdynamiek te bieden.” Ook de uitgebreide garantie komt als een aangename verrassing: “Hierin is deze Lexus ten opzichte van concurrenten uniek: je krijgt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie op de RZ en op de batterij krijg je zelfs 15 jaar of 1 miljoen kilometer garantie.”

“Een behoorlijk indrukwekkende auto”

Het uiterlijk van de Lexus RZ 450e blijft bij FHM niet onopgemerkt: ” Dit is een SUV waarin je gezien mag worden. De Lexus RZ 450e is als een vlijmscherp Japans koksmes dat klaar is om vers gevangen tonijn te transformeren in boterzachte sashimi.” Ook het interieur kan op lovende woorden rekenen: “Lekkere stoelen, heel veel ruimte, sportief stuurtje… en wat een scherm! Ook tof is de optionele aanwezigheid van een dimbaar panoramadak. Met een druk op de knop kun je het licht door het dak laten schijnen, of juist niet.”

“Venijnig snel”

Autozine ging ook met de Lexus RZ 450e op pad en concludeerde: “Zoals het hoort bij een premium merk is de cabine gemaakt van hoogwaardige materialen." De prestaties van zowel de batterij als de aandrijflijn maken indruk: “Lexus heeft een balans gezocht tussen gewicht, bereik, prestaties en prijs en de gekozen combinatie is wat Autozine betreft een geslaagde. Dankzij de twee elektromotoren is de RZ goed voor 313 pk / 435 Nm. Lexus heeft ervoor gekozen dit vermogen aan te wenden voor spektakel, want de RZ is gretig, bouwt razendsnel vermogen op en is daarmee opwindend snel.”