1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus NX Overtrail
Helemaal klaar voor het avontuur!

De nieuwe Lexus NX Overtrail

De Lexus NX heeft er een interessante nieuwe uitvoering bij. Hij is er nu namelijk ook als Lexus NX Overtrail. Met een grotere bodemvrijheid, een stoere aankleding en 18-inch lichtmetalen velgen met all-terrain banden is hij helemaal klaar voor het avontuur.

Overtrail: nieuw, avontuurlijk topmodel

Meer dan ooit biedt de Lexus NX voor ieder wat wils. Wie op zoek is naar extra luxe, gaat voor de President Line. De F SPORT Line heeft daarentegen een sportieve insteek. Voor wie avontuurlijk is ingesteld is er nu een nieuw topmodel: de NX Overtrail. Toegegeven, een echte off-roader is het niet, maar dankzij een grotere rijhoogte en wielen met all-terrain banden is de Overtrail wel degelijk beter geschikt om ook buiten de gebaande paden te treden. Om precies te zijn is de bodemvrijheid van de Overtrail met 15 mm verhoogd tot 200 mm.

Nieuwe carrosseriekleur: Moon Desert

Verder is de NX Overtrail te herkennen aan nieuwe 18-inch velgen, de zwarte exterieurafwerking en niet te vergeten de nieuwe carrosseriekleur Moon Desert. Een zandkleurige metallic tint die exclusief is voor de Lexus NX Overtrail, als aanvulling op de zes andere carrosseriekleuren. Ook het interieur heeft een exclusieve uitstraling. De sportstoelen voorin zijn bekleed in zwart kunstleder met ondersteunende zijwangen in Khaki. De portierpanelen en het opbergvak in de middenconsole zijn eveneens uitgevoerd in Khaki met nieuwe Geo Layer inzetstukken die zijn geïnspireerd op het patroon van natuurlijke steenlagen.

Vertrouwde luxe, altijd hybride

Ondanks zijn avontuurlijke insteek biedt de NX Overtrail dezelfde luxe als de andere NX modellen. Zo is de airconditioning voorzien van geavanceerde nanoe X-technologie voor optimale luchtzuivering, dat bovendien een hydraterende werking heeft op haar en huid. Verder draagt ook de sfeerverlichting bij aan een prettige reis aan boord van de NX Overtrail. De NX Overtrail is leverbaar met alle aandrijflijnen die in Nederland voor de Lexus NX beschikbaar zijn. Daarmee is de NX Overtrail dus altijd een hybride: als NX 350h hybride of als NX 450h+ plug-in hybride.