1. Ontdek Lexus
  2. Lexus maakt luxe persoonlijk
MAAK KENNIS MET LEXUS

LEXUS MAAKT LUXE PERSOONLIJK

Lexus geeft een nieuwe betekenis aan het begrip luxe om te kunnen blijven voorzien in een ongeëvenaarde rijbeleving. Lees alles over hoogstaand vakmanschap, slimme technologie en onze uitzonderlijke Omotenashi gastvrijheid.

MAAK KENNIS MET LEXUS

GEDREVEN DOOR SLIMME TECHNOLOGIE

Onze concept cars zijn voorzien van vooruitstrevende technologieën die de toekomst van mobiliteit zullen veranderen. We leren, groeien en experimenteren, en anticiperen daarbij op de wensen en veranderende waarden van onze klanten en de samenleving als geheel.

Voorbeelden van deze slimme technologie zijn de Lexus Hybrid Drive (2005), LED koplampen (2007), Active Pedestrian Detection System (2013) en Advanced Pre-Collision System (2017), zonder uitzondering functies die we voor het eerst introduceerden op een van onze concept cars.

Lexus heeft nu de ambitie om het karakter van luxe auto’s voor de toekomst verder te laten transformeren. We willen rijplezier naar een hoger plan tillen vanuit onze visie op emissievrije mobiliteit: Lexus Electrified. Dit is cruciaal voor onze volledige transitie naar alternatieve aandrijflijnen in 2035.

Technologie is immers op zijn best wanneer deze authentiek en menselijk is.

MAAK KENNIS MET LEXUS

SERVICE MET OMOTENASHI

Lexus heeft er altijd naar gestreefd om haar klanten een betere service te bieden dan fabrikanten in het premium segment.

Deze doordachte benadering noemen wij Omotenashi – anticiperen op wensen en behoeften van klanten en klanten behandelen alsof ze te gast zijn in hun eigen huis.

Dat we vasthouden aan deze filosofie is een van de redenen waarom we altijd bovenaan staan in onderzoeken naar klanttevredenheid. Het is ook een verklaring voor onze reputatie van ongeëvenaarde service. Omdat steeds meer contactmomenten anoniem blijven, bieden we gemak, een brede keuze en menselijke aandacht – alles wat we kunnen doen om luxe persoonlijk te blijven maken.

MAAK KENNIS MET LEXUS

EVOLUTIE DOOR KAIZEN

De LS 400 is onze eerste auto, die in 1989 werd geïntroduceerd. Voor een segment vol traditionele, bewezen concurrenten moest het een bijzondere debutant worden.

Tijdens de ontwikkeling van de LS 400 streefden de technici van Lexus ernaar om het onmogelijke mogelijk te maken: een auto met opwindende prestaties die tegelijkertijd zuinig moest zijn, traditioneel én modern, organisch, maar ook door de mens gemaakt, stevig en licht tegelijk. Deze filosofie – ogenschijnlijke tegenstellingen samenbrengen tot een harmonieus geheel – vormt nog altijd de basis onder alles wat we doen.

Op elk punt van onze evolutie dagen we onszelf uit en werken we er continu aan om onszelf te verbeteren en innovatief te blijven. In Japans noemen we dit ‘Kaizen’.

MAAK KENNIS MET LEXUS

DOOR PASSIE GEDREVEN

Akio Toyoda, president & CEO van Toyota en een van onze Lexus Master Drivers is een echte autoliefhebber. In een Lexus verscheen hij aan de start van de loodzware, 24 uur durende endurance-race op de Nürburgring.

Het eerste resultaat van de betrokkenheid van Toyota bij Lexus was de LFA - een supersportauto vol revolutionaire technologie met sensationele rijeigenschappen en een topsnelheid van 325 km/u. Met een gelimiteerde productie van slechts 500 exemplaren groeide de LFA uit tot een legende onder autoliefhebbers. De sensatie van deze rijbeleving is te vinden in elke Lexus die we maken.

“Mijn prioriteit is niet geld verdienen, maar om de best mogelijke auto’s te maken. Auto’s die mooi zijn om naar te kijken, heerlijk om in te zitten en sensationeel om mee te rijden”, aldus Akio Toyoda.

MAAK KENNIS MET LEXUS

GEPERFECTIONEERD DOOR TAKUMI

Het is niet moeilijk om iets te leren, maar er is 60.000 uur nodig om een nieuwe discipline tot in de puntjes te beheersen.

Onze beste vakmensen noemen we Takumi. Hun expertise wordt in 60.000 uur van oefening en opleiding fijngeslepen.

Takumi staan bekend om hun uitzonderlijke oog voor detail, maar moeten regelmatig hun handigheid demonstreren door in minder dan 90 seconden met hun niet-dominante hand een origami kat te vouwen.

Takumi hebben een cruciale rol in het productieproces, zelfs daar waar sommige werkzaamheden zijn geautomatiseerd. Een voorbeeld daarvan is robotarm die lak aanbrengt met dezelfde elegante beweging als een Takumi.