1. Elektrisch rijden
 2. Batterij elektrisch
 3. Hoe het werkt
BATTERIJ-ELEKTRISCH

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

Maak kennis met de wereld van elektrische auto's van Lexus. Een wereld waarin u met de Lexus Oplaadservice moeiteloos uw auto oplaadt en waar u in stilte geniet van elke rit.

ONTSPANNEN EN OPLADEN

Stop simpelweg de stekker thuis in uw Lexus oplaadpunt of maak een tussenstop bij een openbaar laadpunt. Ontdek de verschillende manieren waarop u uw elektrische Lexus kunt laden en hoe lang het duurt voordat de batterij vol is.
 •  

  SNELLADEN MET GELIJKSTROOM (DC)

   51 mins

  Geschatte laadtijd 5-80% batterij DC (wisselspanning)*

  Met Lexus Oplaadservice kunt u onderweg opladen bij publieke- en snellaadunten in Nederland en buitenland. Met onderweg opladen bij openbare laadpunten kunt u tussentijds opladen en snel weer op weg. De snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen, is grotendeels afhankelijk van het vermogen van het laadpunt.

  Snelladen kan met een vermogen tot 50kW per uur en kunt u de batterij van uw auto in slechts 50 minuten tot 80% opladen. Publieke laadpunten (7-22kW) kunnen de batterij in 9 en 13 uur volledig opladen. Maar onderweg laad je het snelste bij door gebruik te maken van een van de vele snellaadstations. In circa 30 minuten laadt je 100 km rijbereik bij.

  Tijdens elke rit verkeert u in de geruststellende wetenschap dat Europa een uitgebreid netwerk van publieke laadstations heeft. Energie is dus altijd in de buurt. De Lexus Oplaadservice app vertelt u real-time waar er een laadpunt in de buurt is, of het beschikbaar is, met welk vermogen het uw Lexus kan opladen en wat het kost.

  Geniet na aankomst bij het snellaadstation rustig van een kopje koffie, terwijl de batterij van uw auto wordt opgeladen.

  Met uw Lexus app stelt u uw vertrektijd in. Vervolgens is uw Lexus op de door uw aangegeven tijd al helemaal voorverwarmd en zijn in winterse dagen uw ruiten ontdooid. Of in zomerse dagen is uw auto al helemaal gekoeld voordat u instapt. Erg comfortabel. Maar zeker ook erg zinvol. Immers gebruikt uw Lexus de benodigde stroom uit het laadpunt en blijft de batterij vol waardoor u een optimale range behoudt.

  Binnen Nederland kunt u op dit moment beschikken overeen netwerk van zo'n 100 75.000 publieke laadstations. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal groeien tot 1,7 miljoen laadstations. Met Lexus Oplaadservice heeft u toegang tot al deze publieke laadpunten én de vele snellaadpunten. Via de Lexus Oplaadservice ziet u actueel waar deze staan, of ze beschikbaar zijn, met welk vermogen uw Lexus wordt opgeladen én wat het kost. Naast Nederland zijn ook steeds meer laadpunten beschikbaar in onze omringende landen.

 •  

  OPLADEN MET WISSELSPANNING (AC)

  8 uur 2 minuten

  Geschatte laadtijd 0 - 100% batterij AC*

  De Lexus Wallbox is thuis eenvoudig te installeren en laadt uw auto in iets meer dan 8 uur volledig op. Gebruik de Lexus Link app en maak gebruik van handige functies, zoals het instellen van een maximaal laadniveau. Zo kunt u bijvoorbeeld na uw rit naar kantoor gebruikmaken van een laadpunt bij uw werkgever.


   

   

  Het is verstandig om uw laadpunt thuis te laten installeren door een professionele installateur. Lexus werkt samen met betrouwbare partners om deze werkzaamheden uit te voeren. Zo weet u zeker dat het laadpunt veilig en volgens voorschrift wordt aangelegd.

  Meer vermogen betekent dat de batterij van uw auto sneller is bijgeladen.

  Bepaalde landen bieden subsidies tot 75% van de kosten voor een thuislaadpunt.

  Veel energiemaatschappijen bieden lagere tarieven in de daluren, zodat u kunt besparen door uw auto 's nachts op te laden.

DE ZEKERHEID VAN EEN LANGE ACTIERADIUS

Met een elektrische auto van Lexus komt u verder dan u wellicht denkt. Neem plaats achter het stuur voor een stedentrip, in de geruststellende wetenschap dat u uw bestemming met gemak bereikt.
DE ZEKERHEID VAN EEN LANGE ACTIERADIUS

ZÜRICH → MÜNCHEN

309 KILOMETER

DE ZEKERHEID VAN EEN LANGE ACTIERADIUS

MILAAN → VENETIË

278 KILOMETER

DE ZEKERHEID VAN EEN LANGE ACTIERADIUS

BRUSSEL → PARIJS

312 KILOMETER

VERGROOT DE ACTIERADIUS VAN UW LEXUS

De actieradius van onze elektrische auto's kunt u verder vergroten met een aantal eenvoudige rijtips, waarmee u geld bespaart en tijdens uw reis minder energie verbruikt.
HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

SLIM RIJDEN

Om de maximale actieradius te halen, registreert uw auto de rijprestaties en optimaliseert hij uw rijgedrag. Ook kunt u de rijmodus aanpassen in 3 standen om uw actieradius te vergroten. Tijdens het afremmen op de motor kunt u de B-stand van de automaat gebruiken of de schakelflippers aan het stuur. Hiermee gaat de Lexus sterker afremmen op de motor waardoor hij extra veel energie terugwint en opslaat in de batterij. Dit maakt het rijden is files en druk stadsverkeer bovendien extra comfortabel.

Elektrische auto's hebben relatief weinig onderhoud nodig. Toch kunt u de actieradius met een volle batterij eenvoudig vergroten, onder meer door te zorgen voor de juiste bandenspanning en het tijdig vervangen van luchtfilters.

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

BLIJF COOL

Bij een auto die langdurig in de hete zon geparkeerd staat, kan de capaciteit van de batterij sneller afnemen. Maak voor een zo groot mogelijke actieradius spaarzaam gebruik van de airconditioning tijdens het rijden. Door gebruik te maken van de Lexus app, stelt u de airconditioning vooraf in zodat uw Lexus al gekoeld is voordat u instapt. En hierbij gebruikt uw Lexus de stroom uit de laadpaal en blijft er extra energie over in de batterij.

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

RUSTIG AAN

Een gelijkmatige, soepele acceleratie maakt elke elektrische auto efficiënter. Voorkom onnodig hard accelereren, met name in druk verkeer. Zo kunt u per volledige lading uw actieradius aanzienlijk vergroten.

INNOVATIEVE BATTERIJTECHNOLOGIE

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

GEEN ZORGEN

U bent bij Lexus in veilige handen. Niet voor niets hebben wij inmiddels meer dan 1,5 miljoen buitengewoon veilige hybride voertuigen afgeleverd. De nieuwe hybride elektrische Lexus ES 300h werd door Euro-NCAP onlangs zelfs bestempeld als beste in zijn klasse in de segmenten Elektrisch/Hybride en Gezinsauto.

 

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

EENVOUDIG RECYCLEN

Wanneer het batterijpakket van de RZ na lange tijd aan het eind van zijn levensduur is, hebben we een innameprogramma om er zeker van te zijn dat het batterijpakket veilig op op verantwoorde wijze wordt gerecycled. Op dit moment komt in Europa reeds meer dan 90% van de batterijen via de dealers bij ons terug. Onze doelstelling in dit verband is echter een 100% score in binnen onze organisatie teruggenomen batterijpakketten.