1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. De nieuwe Lexus UX 300h
Lexus maakt de crossover krachtiger

De nieuwe Lexus UX 300h

De Lexus UX kan rekenen op een fijne update voor 2024. Eén van de bestverkochte modellen van het merk in Europa haalt straks nog meer vermogen uit de hybride aandrijflijn en kan verder rekenen op nog meer verfijning op het gebied van comfort, gemak en uitstraling.

Meer systeemvermogen

De belangrijkste ontwikkeling is dat de hybride UX 250h wordt vervangen door de nieuwe UX 300h. Net als de UX 250h wordt de UX 300h aangedreven door een 2,0-liter viercilinder benzinemotor. De nieuwe UX 300h beschikt echter over een hoger totaalvermogen van 146 kW (199 pk), een toename van 8% ten opzichte van de 135 kW (184 pk) van de UX 250h. Dat komt mede door een nieuwe batterij. Het gevolg is een snellere acceleratietijd van 0-100 km/u: van 8,5 naar 8,1 seconden voor de UX met voorwielaandrijving en van 8,7 naar 7,9 seconden voor de vierwielaangedreven versie.

 

e-Four vierwielaandrijving ook krachtiger

Over vierwielaandrijving gesproken: de Lexus UX-modellen die geleverd worden met e-Four vierwielaandrijving, beschikken over ruim 5 keer krachtigere elektromotoren op de achteras. In plaats van de 5,3 kW (7 pk) inductiemotor van de UX 250h is er nu een permanente magneetmotor van 30 kW (41 pk). Dit scherpt de gasrespons aan en zorgt voor nog meer rijplezier. Bovendien helpt de vierwielaandrijving om het overhellen van de carrosserie tijdens het nemen van scherpe bochten te beperken. Verder is de auto stabieler bij hard remmen en kan de auto krachtiger en met meer controle accelereren.

Lager verbruik

Het brandstofverbruik is ook verbeterd, dankzij een efficiëntere aandrijflijn en gewichtsvermindering, tot 4,7 - 5,0 l/100 km in de gecombineerde WLTP-cyclus voor het model met voorwielaandrijving en tot 5,0 - 5,4 l/100 km voor het model met vierwielaandrijving. Dit is een verbetering van 12% ten opzichte van het vorige model.

Meer comfort en gemak

Behalve verbeteringen aan de aandrijflijn kan de nieuwe UX 300h rekenen op verfijning op het gebied van comfort. Zo is het standaard 8-inch multimediatouchscreen vernieuwd, maar kan er optioneel ook gekozen worden voor een nieuw 12,3-inch volledig digitaal instrumentarium. Het uiterlijk hiervan kan volledig aangepast worden aan de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. Verder zijn nog twee functies toegevoegd aan de nieuwste versie van Lexus Safety System +: Proactive Driving Assist dat gevaren herkent op lage snelheid en Safe Exit Assist voor veiliger uitstappen. De digitale sleutel op de smartphone maakt het pakket compleet.

Nieuwe kleurstellingen

Voor het exterieur van de UX is een nieuwe kleur, Sonic Copper, beschikbaar voor alle modeluitvoeringen. Voor de F SPORT Design- en F SPORT Line-modellen is er een extra variatie op het bi-tone kleurenschema: Bi-tone+. Daarbij loopt het contrasterende dak nu door van de A-stijl tot de C-stijl en wordt het uiteinde van de achterruit nu optisch verbonden met de achterportierlijn.

Klanten kunnen nu ook kiezen voor een nieuwe interieurkleur: Ammonite Sand. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een ledervrij interieurpakket met stoffen of vegan lederen stoelen en met kunstleder voor het verwarmde stuurwiel en de versnellingspookknop.

Leverbaar vanaf Q2 2024

Met de toevoeging van de nieuwe UX 300h heeft Lexus een zeer compleet gamma moderne SUV’s en crossovers. In alle populaire segmenten, van het B-segment met de nieuwe Lexus LBX tot aan het E-segment met de welbekende Lexus RX, is Lexus goed vertegenwoordigd met geëlektrificeerde modellen. Het gamma bestaat vanaf nu uit de LBX, de UX, de NX, de batterij-elektrische RZ en de RX. De nieuwe UX 300h is vanaf het tweede kwartaal van 2024 leverbaar.