1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus NX 300h verkozen tot beste hybrideauto
Lexus NX 300h

Verkozen tot 'Beste hybrideauto'

Lexus is al ruim vijftien jaar toonaangevend met hybrideaandrijving in de premiumklasse. Meer dan 181.000 Britse automobilisten waarderen die technische voorsprong en stemden tijdens de verkiezing ‘Auto Trader New Car Awards’ op de Lexus NX 300h. Die is dan ook verkozen tot ‘Beste hybrideauto van Groot-Brittannië’.

Erin Baker, hoofdredacteur bij de website Auto Trader, tevens de grootste automarktplaats van Groot-Brittannië: “Het is geen verrassing dat de Lexus NX 300h de prijs wint van beste hybrideauto. Lexus staat synoniem aan hoogwaardige techniek, slimme aandrijflijnen en luxe interieurs.”

Een van de stemmers en tevens eigenaar van een Lexus NX 300h: “Dit is kwalitatief de beste auto die ik ooit gehad heb. Het model laat geen steek vallen. Je hoort geen gekraak, geen gerammel, helemaal niets! Bovendien is de Lexus NX vanbinnen zeer mooi afgewerkt.”

Efficiënt en verfijnd

De Lexus NX 300h speelt een centrale rol in het aanbod aan hybride-SUV’s van Lexus. De aandrijflijn is bijzonder efficiënt en uitzonderlijk stil en verfijnd. De ruime en luxueuze SUV heeft een gemiddeld brandstofverbruik vanaf 7,1 l/100 km, wat overeenkomst met een CO2-uitstoot vanaf 160 g/km. En dat terwijl de NX 300h met een vermogen van 145 kW (197 pk) garant staat voor pittige en verfijnde prestaties. Ook is de Lexus NX 300h naar wens leverbaar met E-FOUR vierwielaandrijving.

Passie als bepalende factor

Ewan Shepherd, directeur van Lexus Groot Brittannië: “We zijn Auto Trader en zijn bezoekers dankbaar voor deze eer. Het is van bijzondere betekenis, niet alleen omdat de uitslag wordt bepaald door de meningen van de automobilisten zelf, maar ook omdat de Lexus NX 300h is verkozen tot beste hybrideauto in het algemeen en niet alleen in de premiumklasse. Het laat zien dat onze passie om kwalitatief de beste auto’s te maken, een bepalende factor is voor het succes.”