1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Van RX 300 naar IS 300h F Sport
Liefde op het eerste gezicht

Van RX 300 naar IS 300h F Sport

Kees en Willy van der Bilt zagen in 2004 een auto rijden op de Autobahn richting Italië. Het was liefde op het eerste gezicht. Dat moest de volgende auto worden! De auto in kwestie – een eerste generatie Lexus RX 300 – werd na 13 jaar trouwe dienst ingeruild voor een nieuwere Lexus IS 300h F Sport. Die is volgens het echtpaar ‘he-le-maal top’.

Ingehaald

Kees kwam pas op latere leeftijd in aanraking met Lexus. Hij weet nog precies hoe dat gebeurde: “In 2004, op de Autobahn op weg naar Italië. We werden ingehaald door een auto die ik niet kende, maar ik wist meteen dat dat onze volgende auto zou worden. Het was liefde op het eerste gezicht.” De auto in kwestie: een Lexus RX 300.

Lief en leed

Kees en Willy maakten hun droom waar. Ongeveer anderhalf jaar later waren ze de eigenaar van een Lexus RX 300. Die eerste Lexus, de 52-PK-RB, stond maar liefst 13 jaar op de oprit van de familie Van de Bilt. Met deze RX 300 deelde het gezin lief en leed, letterlijk en figuurlijk.

Diverse ritjes

De Lexus RX 300 vervoerde het gezin ontelbare keren veilig naar hun vakantieadres. Kees: “Ook de ritjes van 3 kilometer naar de sportschool waren net zo bijzonder. Ik heb een schildersbedrijf, dus op werkdagen rij ik in mijn bedrijfsbus. De Lexus reed ik alleen in het weekend, maar die ritjes naar de sportschool op zaterdag waren altijd iets om naar uit te kijken.”

Veiligheid

Ook Willy was fan van de RX 300: “Die auto voelde alsof je in een huis zat, zo luxe, zo veilig en zo vertrouwd.” Die veiligheid werd twee keer op de proef gesteld. Zo gleed Kees met de RX ooit tegen een paal in de winter. Kees en zijn kinderen hadden geen schrammetje. De tweede keer werd Willy aangereden door een onoplettende bestuurder zonder rijbewijs. Toen was de RX 300 total-loss. Einde verhaal? Niet voor Kees en Willy. De auto werd gerepareerd: “Hij was voor ons veel meer waard dan het schadebedrag, hij mocht gewoon niet weg, niet op die manier.” 

Lager brandstofverbruik

Kees: “Willy is bij ons de Schumacher in huis. Als zij reed, dan zag ik dat direct aan het brandstofverbruik. Een keer echt sportief rijden leek ons eigenlijk allebei wel wat.” Die wens nam serieuze vormen aan toen Kees toevallig bij de Lexus-dealer moest zijn, voor een onderdeeltje van een paar euro. “Je moet mij daar ook niet naar binnen laten gaan!” grijnst hij. Hij maakte er kennis met de IS 300h F en wist, net als jaren eerder met de RX, meteen dat dat zijn volgende auto zou worden.

Topper!

Op de website van Lexus zagen Kees en Willy uiteindelijk hun droomauto. Kees: “Helemaal in Breda, dus niet dicht bij huis, maar ik heb meteen gemaild.” Dat salesmanager Ferrie de Nerée van Lexus Breda op notabene zondag reageerde op deze mail, maakte grote indruk op Willy en Kees. “Toen hij wist dat we langskwamen voor een proefrit zette hij ‘onze’ Lexus klaar voor de deur, en wij waren al verkocht voor we onze eigen auto hadden geparkeerd. Ferrie is een topper, net als de IS 300h F Sport uit 2016 die hij ons verkocht.” 

Kilometerstand verdubbeld

Kees en Willy geven toe dat ze een traantje hebben gelaten toen ze hun trouwe RX 300 achterlieten in Breda. Toch geniet het echtpaar alweer ruim twee jaar van hun ‘nieuwe’ Lexus. In die tijd hebben ze de kilometerstand verdubbeld: “Vroeger gingen we nog wel eens met het vliegtuig op vakantie, nu alleen nog met de auto!” lachen ze. Willy: “Qua kwaliteit is een Lexus nooit op, en qua uitstraling raak je er nooit op uitgekeken. Ik kan niet bedenken waarom we een andere auto zouden willen. Hij is he-le-maal top.”

Pwooah!

“Zelfs na twee jaar voelt die nog altijd aan als een heuse sportwagen”, zegt Kees. Hij kan zijn grijns niet verbergen als hij vertelt hoe het voelt om de motor te horen. Hij heeft er geen woorden voor, maar ‘pwooah!’ dekt de lading ook wel. “Weet je hoe het voelt om met die auto vol gas een rotonde te nemen? Dat is echt genieten!”