Berijdersinformatie Hero image

ZORG VOOR KWALITEIT

BERIJDERS
INFORMATIE

Leasen via Lexus Financial Services zorgt voor kwaliteit en service voor u en uw auto. Maar ook uw Lexus verdient de beste zorg. Daarom werken alleen Lexus gekwalificeerde mensen aan uw Lexus.

ZORG VOOR KWALITEIT

Leasen via Lexus Financial Services zorgt voor kwaliteit en service voor u en uw auto. Zo heeft u het gemak van één aanspreekpunt, uw Lexus dealer, en de bijbehorende Lexus service. Maar ook uw Lexus verdient de beste zorg. Daarom werken alleen Lexus gekwalificeerde mensen aan uw Lexus.

 • AANVULLENDE INFORMATIE

  Bij uw Lexus heeft u een mapje ontvangen met daarin belangrijke nummers in geval van urgentie. Op deze pagina’s van Lexus.nl vindt u aanvullende informatie. De informatie is van algemene aard. Afhankelijk van uw leaseovereenkomst, kunnen onderstaande onderwerpen voor u wel of niet van toepassing zijn.

 •     Berijders USP image

  CONTROLEER REGELMATIG DE VOLGENDE PUNTEN

  • Motorolie
  • Koelvloeistof
  • Bandenspanning (ook het reservewiel)
  • Verlichting

 • SERVICE COMPONENTEN

  Hulpdienst

  Lexus heeft een reputatie van een kwalitatief goed gebouwde auto en een betrouwbare staat van dienst. Toch kan het voorkomen dat u onderweg pech krijgt en hulp nodig heeft. In dat geval kunt u contact opnemen met de hulpdienst van Lexus Financial Services. Deze is 7 dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar.

  vanuit Nederland: 0800 - 821 24 60
  vanuit het buitenland: +31 (0)20 - 6717745

  De hulpdienst zal proberen het mankement aan uw Lexus te verhelpen. Indien nodig zal de hulpdienst zorgen voor:

  • - Repatriëren, slepen of takelen van de auto, inclusief de eventuele aanhangwagen of caravan
  • - Vervoer van uzelf, eventuele passagiers en de bagage
  • - Vervangende auto
  Zogenaamde ‘domme pech’ zoals een lege accu door eigen toedoen, verloren sleutels en stranding door tekort aan brandstof en/of verkeerde brandstof tanken, vallen niet onder technische mankementen. De kosten van de hulpverlening worden in die gevallen aan u doorbelast.

  Verzekering

  Is de verzekering van uw leaseauto geregeld via Lexus Financial Services, dan is uw Lexus WA- en Casco verzekerd. Een aanhanger of caravan die gekoppeld aan de leaseauto deelneemt aan het verkeer, is standaard WA verzekerd. Deze verzekering is uit te breiden met een Personen Ongevallenverzekering voor Inzittenden (POI) of een Schade Verzekering Inzittenden (SVI).

  Bij een POI-dekking zijn uw passagiers verzekerd tegen overlijden en blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval tot een maximum bedrag. Een Schade Verzekering Inzittenden (SVI) vergoed niet verhaalbare schade. Onder niet verhaalbare schade valt bijvoorbeeld schade door verlies van inkomen.

  Indien uw werkgever de verzekering via een andere maatschappij heeft geregeld, raadpleeg dan de polis van de betreffende maatschappij.

  Reparatie & onderhoud

  Als berijder kent u de staat van uw Lexus. Het op tijd aanbieden van uw Lexus voor onderhoud, reparatie en keuringen is uw verantwoordelijkheid. U kunt direct een afspraak maken bij uw Lexus dealer. De dealer regelt de verdere afhandeling met Lexus Financial Services. In het onderhoudsboekje vindt u de gegevens en betreffende kilometerstanden.

  Brandstofpas

  Is brandstof opgenomen in de leaseovereenkomst, dan ontvangt u van Lexus Financial Services uw tankpas en pincode. Met deze tankpas kunt u bij vrijwel alle tankstations in Nederland tanken. Mocht uw pas niet werken, dan kunt u deze declareren via de afdeling Wagenparkbeheer van Lexus Financial Services.

  Schade

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht u schade hebben aan uw Lexus, meld dit dan binnen 48 uur bij onze afdeling Wagenparkbeheer van Lexus Financial Services. Ook als u de auto zelf heeft verzekerd. Is uw auto verzekerd via Lexus Financial Services stuur het volledig ingevulde en ondertekende schadeformulier dan naar Lexus Financial Services.

  Parkline pas

  In steeds meer steden kunt u parkeren met de Parkline pas. Ook deze pas kan Lexus Financial Services verzorgen. De parkeerkosten worden maandelijks achteraf in rekening gebracht.

  (Winter)Banden

  Met het oog op uw veiligheid worden banden vervangen indien de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden bieden een optimale werking onder de 7°C. Heeft u als aanvulling ook winterbanden in uw overeenkomst, dan krijgt u voor de duur van het contract één set winterbanden.

  Inbraak & diefstal

  Is er in uw leaseauto ingebroken of is de auto gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Lexus Financial Services heeft het politierapport nodig voor de afhandeling van de schade. Neem vervolgens contact op met Lexus Financial Services, afdeling Wagenparkbeheer via telefoonnummer 0347-367 943 of buiten kantooruren met 020-6717745.

  Vervangend vervoer

  Indien de auto niet binnen 1 werkdag gerepareerd/hersteld kan worden, kunt u gebruik maken van vervangend vervoer. Als vervangend vervoer is opgenomen in de leaseovereenkomst, dan heeft u recht op een gelijkwaardige klasse of een klasse lager. Is vervangend vervoer niet opgenomen in uw overeenkomst, dan zal Lexus Financial Services de kosten doorbelasten.

 • WILT U MEER INFORMATIE?