1. Modellen
  2. RZ
  3. Veiligheid

VEILIGHEID

DE NIEUWE LEXUS RZ BEKROOND

VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID VAN EURO-NCAP

De nieuwe Lexus RZ is beoordeeld met de maximaal haalbare vijf sterren in de crashtest van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro-NCAP.
DE NIEUWE RZ

DYNAMIC RADAR CRUISE CONTROL

Dit systeem maakt gebruik van een millimetergolf radar en een camera om een veilige afstand tot een voorligger te bewaren. Komt de voorligger tot stilstand, dan remt het systeem de RZ ook automatisch af. Zodra de auto weer wegrijdt, trekt ook uw RZ weer op. Het systeem reageert snel op voor u invoegende auto's, in combinatie met Lane Trace Assist helpt het u in bochten bovendien een meer natuurlijke lijn te volgen. Dynamic Radar Cruise Control houdt ook langzamer rijdende auto's in de buitenste rijbaan in de gaten.
DE NIEUWE RZ

VERBETERD PRE-COLLISION SYSTEM

Het Lexus Pre-Collision System stelt de bestuurder in staat om meer potentiële aanrijdingen te vermijden. Het systeem herkent overdag motorfietsen en wanneer u op een kruising links of rechts afslaat, herkent het systeem vroegtijdig tegenliggers en overstekende voetgangers. De werking van Emergency Steering Assist is uitgebreid om u te helpen een aanrijding te vermijden.

Wanneer een voetganger, fietser, een motorfiets of een voertuig zich in of vlak naast uw rijbaan bevindt, helpt Emergency Steering Assist u met de besturing om uw RZ stabiel te houden, en daarmee een ongeval te voorkomen. Het systeem voorkomt tevens dat u onbedoeld uw rijbaan verlaat. Vergeleken met het conventionele Emergency Steering Assist, dat reageert op de bestuurder, reageert Emergency Steering Assist met Active Support automatisch en vloeiender, wanneer de situatie daarom vraagt.

Naast het Lexus Safety System + beschikt de nieuwe RZ standaard over een Extended Safety Package. Dit omvat onder meer Lane Change Assistance (LCA) dat, na te zijn geactiveerd door de bestuurder, u op de snelweg helpt door zelfstandig van rijbaan te veranderen. Nieuw is ook de functie Front Cross-Traffic Alert, dat gebruikmaakt van een radar om de bestuurder attent te maken op van beide zijden naderend verkeer.