1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Lexus LFZ electrified toont Lexus visie op elektrificatie
Lexus LF-Z

Electrified toont Lexus' visie op elektrificatie

De Lexus LF-Z Electrified is een elektrisch aangedreven conceptauto die de toekomstvisie van Lexus belichaamt. Deze auto markeert de start van een nieuw tijdperk voor Lexus.

Lexus heeft een unieke positie op de (premium) automarkt dankzij de meest uitgebreide range hybridemodellen. Lexus biedt wereldwijd negen geëlektrificeerde modellen aan – hybride en volledig elektrisch. Met de LF-Z Electrified zet Lexus de volgende stap naar duurzaamheid in het kader van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
 • BLIK OP 2025

  De Lexus LF-Z Electrified is gebouwd op een speciaal voor elektrische aandrijving ontwikkeld platform. De auto laat zien wat Lexus in 2025 wil bereiken op het gebied van prestaties, design en technologie, zoals de DIRECT4-vierwielaandrijving.

 • BESTUURDER VOELT ZICH ÉÉN MET DE AUTO

  De Lexus Driving Signature zorgt dat de bestuurder zich één voelt met de LF-Z Electrified, dankzij de directe reacties op het acceleratie- en rempedaal en de besturing, die perfect overeenstemmen met wat de bestuurder wil. Dat wordt ondersteund door het lage zwaartepunt en de uitstekende dynamiek door de lage plaatsing van de accu’s en elektromotoren.

  Lexus plaatst de accu’s in lengterichting onder de vloer. Dat zorgt voor een zeer stijve structuur en helpt bij het absorberen van vibraties en geluid. Zo draagt elektrificatie ook bij aan de rust en het comfort die Lexus kenmerken.

De DIRECT4 vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht variabel: afhankelijk van de omstandigheden is de LF-Z Electrified voor-, achter- of vierwielaangedreven, voor krachtige acceleraties en een vertrouwenwekkend bochtgedrag.

De Lexus LF-Z Electrified is voorzien van ‘steering by wire’: er is geen mechanische verbinding tussen stuur en voorwielen. Stuurbewegingen worden elektronisch overgebracht naar de stuurinrichting. Dat vergt minder kracht en de bestuurder ervaart directere reacties en een preciezer gevoel.

 • DESIGN

  Met zijn krachtige proporties laat de LF-Z Electrified zien in welke richting het design van Lexus zich ontwikkelt. Vanaf zijn lage neus lopen vloeiende lijnen naar de relatief hoge achterzijde. De forse spoorbreedte en de plaatsing van de wielen op de hoeken van de carrosserie zorgen voor een krachtige uitstraling. De geprononceerde vormen van de wielkasten en de lijnvoering tussen voor- en achterwielkast verwijzen naar het DIRECT4-systeem. De achterzijde kenmerkt zich door heldere horizontale lijnen en slanke lichtunits. Het nieuwe logo symboliseert de nieuwe designrichting van Lexus.

 • TAZUNA-COCKPIT VOOR INTUÏTIEVE BEDIENING

  Lexus stelt de mens altijd centraal en de nieuwe Tazuna-cockpit brengt dat naar een hoger niveau. Tazuna is het Japanse begrip voor de manier waarop een paard en zijn berijder elkaar aanvoelen. Dat betekent in de LF-Z Electrified dat de bedieningselementen op het stuur zijn gegroepeerd voor intuïtieve bediening en dat essentiële voertuiginformatie met Head-Up Display en augmented reality in het blikveld van de bestuurder verschijnt, zodat die zijn ogen op de weg kan houden.

  De elementen van het dashboard zijn relatief laag geplaatst, wat het interieur een open en ruimtelijke sfeer geeft, die perfect aansluit bij een ander kenmerkend begrip van Lexus: omotenashi – ultieme gastvrijheid. Het strakke interieur en het glazen panoramadak versterken de lichte uitstraling. Dit interieur is een voorbode van het toekomstige interieurdesign van Lexus.

 • GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE VOOR NOG MEER BELEVING

  In de Lexus LF-Z Electrified is Artificial Intelligence (AI) geïntegreerd, bijvoorbeeld in de stemcommunicatiefunctie. Die herkent, leert van en past zich aan aan de voorkeuren en gedragingen van de bestuurder. AI helpt bijvoorbeeld bij het plannen van routes en geeft informatie over de bestemming.

  Met de digital key kan de eigenaar familie en vrienden toegang tot de auto geven via hun smartphone. Zo kunnen ook bijvoorbeeld pakketbezorgers bestellingen in de auto afleveren en is Carsharing mogelijk.

  Als de berijder of een passagier met de sleutel op zak de auto nadert, komen de deurhendels automatisch naar buiten. De portieren zijn vervolgens te ontgrendelen door een sensor in de hendel aan te raken. Een druk op de knop volstaat om de deuren na het uitstappen te vergrendelen. Om daarbij het risico op ongevallen te minimaliseren, houden sensors de omgeving van de auto in de gaten. Als iemand wil uitstappen als er verkeer nadert, volgt een waarschuwing.

 • Het glas van het panoramadak is elektrochromatisch: het is naar wens te dimmen. Het dak heeft ook een verlichtingsfunctie die een nachtelijke hemel verbeeldt en is voorzien van een centraal geplaatst touchscreen voor communicatie. De stoelen achterin zijn uitgerust met een verstelbare rugleuning en een massagefunctie.

  Het moderne Mark Levinson audiosysteem biedt op alle zitplaatsen een geluidservaring die vergelijkbaar is met die in gerenommeerde concertzalen. Noise cancellation filtert omgevingsgeluid, zodat inzittenden eenvoudig met elkaar kunnen praten.