1. Modellen
  2. UX wereldpremiere
Wereldpremiere

De nieuwe Lexus UX

Met gepaste trots introduceert Lexus interessante upgrades voor de UX 250h zelfopladende hybride, en de UX 200 met zijn efficiënte benzinemotor. Kies voor nieuwe kleurcombinaties en verder verbeterde multimedia en connectiviteit. Ook heeft u met de UX F SPORT Design de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuwe, sportieve uitvoering.

DE NIEUWE UX

DIRECTE PRESTATIES DIE VERTROUWEN GEVEN

Om de Lexus Driving Signature verder aan te scherpen, is het onderstel van de UX verder verfijnd met oog op extra rijcomfort en meer dynamiek. Extra laspunten hebben de torsiestijfheid van de carrosserie verder verhoogd. Ook heeft de UX 250h verbeterde eigenschappen in het terrein, dankzij het optionele elektronische E-FOUR All-Wheel Drive.
DE NIEUWE UX

LAKKLEUREN

De nieuwe kleur Sonic Platium zorgt voor extra glans en een sterker schaduweffect op de carrosserie van de UX. Ook heeft u keuze uit meerdere bi-tone kleurstellingen, met voor de UX F SPORT en UX F SPORT Design zes verschillende kleuren in combinatie met een contrasterend zwart dak. Voor het interieur is voor alle bekledingopties de nieuwe kleur Hazel beschikbaar (met uitzondering van de F SPORT). De geperforeerd lederen bekleding is opgefrist met nieuw Kagome stiksel, geïnspireerd op traditioneel Japans vlechtwerk. De synthetisch lederen bekleding is afgewerkt met verfijnd Sashiko stiksel.
DE NIEUWE UX

AANDRIJFLIJN VAN DE 4E GENERATIE

Dankzij een zelfopladende hybride aandrijflijn blinkt de UX 250h uit in efficiency en verfijnde prestaties. Het gecombineerde vermogen bedraagt 184 DIN pk/135 kW. De UX 200 wordt aangedreven door een bijna identieke versie van de 2,0 liter viercilinder benzinemotor. Deze krachtbron onderscheidt zich met een uitzonderlijk hoge thermische efficiency van 40 procent, met als resultaat lage verbruikscijfers en CO2-emissies.
DE NIEUWE UX

GEAVANCEERDE VOICE EN SMARTPHONE BEDIENING

De verbeterde spraaksturing van het multimedia systeem in de UX geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de 'Hey Lexus' boordassistent. Dit maakt het gemakkelijker om spraakopdrachten te gebruiken voor bellen en bediening van audio- en climate control en de zoekfunctie op internet. Voor integratie van uw smartphone kunt u standaard kiezen voor Apple CarPlay (draadloos) en Android Auto, Vanuit de beroemde Omotenashi filosofie van Lexus kunt u ook gebruikmaken van de Lexus Link app om bijvoorbeeld de portieren te openen of af te sluiten, of de airconditioning te bedienen. 

DE NIEUWE LEXUS UX

MAAK KENNIS MET STIJL EN LUXE

DE NIEUWE UX

SUPERIEURE GEBRUIKERSINTERFACE

In de vernieuwde UX heeft u de beschikking over het nieuwe MM21 multimediasysteem van Lexus. Dit systeem heeft een snellere respons, is gebruiksvriendelijker en heeft meer functies dan voorheen. De afmetingen van het touchscreen namen toe van 8" tot 12,3". Op de middenconsole vindt u de bediening voor de stoelverwarming en een verlichte lade met ruimte voor een grote smartphone, voor het bedieningspaneel van de airconditioning.

De gebruiksvriendelijkheid van het systeem is verbeterd door een subtiel aangepaste indeling van de knoppen. Een krachtiger computer maakt de respons sneller, terwijl u standaard beschikt over navigatie in de cloud, waarmee u op elk moment toegang heeft tot actuele verkeersinformatie om gemakkelijker uw route te plannen.

DE NIEUWE UX

GEAVANCEERD VEILIGHEIDSSYSTEEM

Het Lexus Safety System +2.5 maakt de nieuwe UX veiliger dan ooit. Dit vooruitstrevende systeem waarschuwt u voor gevaar, en onderneemt ook actie wanneer dat nodig is om een aanrijding te voorkomen. De Dynamic Radar Cruise Control is uitgebreid met Curve Speed Reduction, dat bij het naderen van een bocht automatisch de rijsnelheid aanpast.
DE NIEUWE UX

NIEUWE F SPORT DESIGN

De UX F SPORT Design heeft een nog zelfverzekerder uitstraling dankzij de spindelvormige grille met Lexus L-motief raster. Het onderste gedeelte van de grille heeft een in hoogglans uitgevoerde sierlijst om zijn robuuste voorkomen te benadrukken. Hetzelfde patroon komt terug in de grotere sierlijsten rond de mistlampen en richtingaanwijzers in de voorbumper. Andere designdetails zijn de interieurbekleding van synthetisch leder, stoelverwarming voor, dual-zone automatische airconditioning, parkeerhulpcamera, automatische ruitenwissers, chromen dakrails en zwarte stootlijsten rond de wielranden.
DE NIEUWE UX

UX F SPORT

De vernieuwde UX F SPORT is standaard uitgerust met Adaptive Variable Suspension (AVS) en high-performance spoorstangen voor en achter. Deze dragen bij aan een scherper weggedrag en een betere respons, met bovendien soepeler rijcomfort op elke ondergrond. Het controlesysteem voor AVS is aangepast om vloeiend over te schakelen op een hogere dempingskracht wanneer de omstandigheden daar om vragen. Met een nieuwe, stijve koppeling tussen de bovenzijde van het stuurhuis en de wielophanging is het stuurgevoel verbeterd. Ook is de dempingskracht van de schokbrekers aangepast voor optimale prestaties.