1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus biedt fabrieksgarantie tot 10 jaar
Zorgeloos rijden

Lexus biedt fabrieksgarantie tot 10 jaar

Het summum van zorgeloos rijden. Dat is wat klanten van Lexus iedere dag ervaren dankzij de toonaangevende betrouwbaarheid, de zeer minieme kans op problemen en de Red Carpet Treatment. Om de bewezen betrouwbaarheid en ontzorging van Lexus te benadrukken, biedt Lexus nu tot maar liefst 10 jaar of 200.000 kilometer garantie. Deze uitgebreide garantie geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Betrouwbaarheid

Lexus behoort steevast tot de betrouwbaarste automerken ter wereld. Feit is dat Lexus rijders gemiddeld gezien de minste problemen hebben met hun auto ten opzichte van alle andere merkrijders, zo wordt onderbouwd door onder andere de Consumentenbond en een groot betrouwbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksinstituut J.D. Power. Door een garantie te bieden tot 10 jaar/200.000 km is Lexus opnieuw toonaangevend in de auto-industrie.

10 jaar/200.000 km garantie

Na het verlopen van de reguliere garantie (3 jaar of 100.000 km of 5 jaar of 200.000 km, afhankelijk van leeftijd en herkomst van de Lexus in kwestie) geeft de Lexus dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften een jaar of 15.000 kilometer garantie oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer – uniek voor een premium automerk.

Zekerheid voor iedereen

Bovendien is de verlenging van de garantie met 1 jaar/15.000 km ook van toepassing als het model niet altijd bij een Lexus dealer in onderhoud is geweest, mits de auto nog geen 10 jaar oud is en minder dan 200.000 km heeft gereden. Tevens is de garantie gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar aan een volgende eigenaar. Overigens bood Lexus eerder al een garantieverlenging op de hybride componenten van alle Lexus Hybrid modellen, die oploopt tot 15 jaar.

Red Carpet Treatment

Het volledig ontzorgen zit ‘m bij Lexus niet alleen in de bewezen betrouwbaarheid en de verlengde garantie, maar ook in de zogeheten Red Carpet Treatment. De klant profiteert daarmee – zolang zijn Lexus bij de Lexus dealer in onderhoud is – van een hoog serviceniveau, inclusief een haal- en brengservice*, vervangend vervoer* en een vaste servicemonteur.

* Deze service geldt als de servicewerkzaamheden minimaal anderhalf uur bedragen en geldt niet bij glas- en plaatwerkreparaties.