Derde generatie Lexus Safety System in NX

DERDE GENERATIE VAN LEXUS SAFETY SYSTEM + STANDAARD IN DE NIEUWE LEXUS NX

De nieuwe Lexus NX – die tegen het eind van dit jaar in Nederland verschijnt – is het eerste model dat Lexus standaard uitrust met Generation 3 van het Lexus Safety System +. In dit uitgebreide veiligheidspakket werken actieve veiligheids- en assistentiesystemen samen. Met het Lexus Safety System + zet Lexus nieuwe maatstaven op het gebied van het detecteren van gevaar en het voorkomen van ongevallen.

 •     2021 023 IMG 1

  ‘VOORUITKIJKEN’

  De derde generatie van het Lexus Safety System + kenmerkt zich door nieuwe functies én door de verdere verfijning van de bestaande systemen. Het Pre Collision System ‘kijkt’ bijvoorbeeld nu nog nauwkeuriger ‘vooruit’ en herkent bovendien obstakels als bomen, muren en palen. Bij het afslaan herkent het ook nog sneller dan voorheen tegemoetkomend verkeer en overstekende voetgangers. In combinatie met het vermogen om sneller in te grijpen zorgt dat ervoor dat het Pre Collision System maar liefst 36 procent meer ongevalsscenario’s kan voorkomen dan voorheen.

 •     2021 023 IMG 2

  VOLGENDE STAP

  Ook de Adaptieve Cruise Control (ACC) maakt de volgende stap. Om te beginnen herkent het invoegend verkeer nog sneller dan voorheen. Samen met de verbeterde Lane Trace Assist zorgt dit ervoor dat de Lexus NX een nog natuurlijker lijn door bochten volgt. ACC werkt ook beter samen met verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist), zodat de Lexus NX ook reageert op bijvoorbeeld verkeerslichten en stopborden. Als het systeem een snelheidslimiet waarneemt, geeft het de bestuurder direct een seintje om ingestelde snelheid aan te passen.

 •     2021 023 IMG 3

  SLIM VEILIGHEIDSSYSTEEM

  Nieuwe elementen van Lexus Safety System + en Automatic Lane Change Assistance verhogen het veiligheidsniveau nog verder. Het slimme veiligheidssysteem past de snelheid van de Lexus NX automatisch aan zodra de bestuurder aangeeft te willen inhalen of wisselen van rijbaan terwijl er andere weggebruikers in de buurt zijn. Ook Front Cross Traffic Alert is inbegrepen. Dit systeem maakt gebruik van radarsensoren en waarschuwt voor verkeer dat van opzij nadert, bijvoorbeeld op kruisingen.

 •     2021 023 IMG 4

  UNIEK: SAFE EXIT ASSIST

  Bij Safe Exist Assist is het E-Latch systeem gekoppeld aan de Blind Spot Monitor. Dat betekent dat er automatisch een waarschuwing volgt als een inzittende zijn of haar portier wil openen terwijl van achter een fietser of andere verkeersdeelnemer nadert. Met het waarschuwingssignaal blokkeert het systeem ook het openen van de portieren. Lexus meent dat hiermee maar liefst 95 procent van alle ongevallen veroorzaakt door het openen van autodeuren is te voorkomen.

  De nieuwe Lexus NX met standaard Lexus Safety System + wordt tegen het eind van het jaar in Nederland verwacht.