2018 lexus uk rc f 10th anniversary hero

RC F 10TH ANNIVERSARY EDITION

Lexus’ sportlabel F bestaat tien jaar. Speciaal voor dit jubileum ontwikkelde Lexus de RC F 10th Anniversary Edition. Een uiterst exclusieve RC F waarvan slechts 240 exemplaren zijn gebouwd. Wereldwijd welteverstaan. Slechts één exemplaar komt naar Nederland.

 

 
  2018 lexus uk rc f 10th anniversary special edition

GELIMITEERDE UITVOERING

Lexus onthulde de RC F 10th Anniversary Edition op de Geneva Motor Show 2018. Deze gelimiteerde uitvoering van de RC F brengt het exclusieve en sportieve karakter van Lexus’ high performance sportcoupé op een nog hoger plan. De bijzonder zeldzame jubileumversie blijft trouw aan het DNA van Lexus’ sportlabel F. Auto’s die gemaakt zijn om te presteren. Met een speciaal voor dat doel ontwikkelde motor. En met rijeigenschappen afgestemd op pure dynamiek.

De RC F 10th Anniversary Edition is uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus tot nu toe ontwikkelde. Een atmosferische 5,0-liter benzinemotor met een indrukwekkend vermogen van maar liefst 351 kW (477 pk). Dit wordt overgebracht via een snel schakelende 8-traps Sport Direct Shift automatische transmissie. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u duurt slechts 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 270 km/u.


 

 
  2018 lexus uk rc f 10th anniversary special edition 810x1080 2

UITGEVOERD IN KOOLSTOFVEZEL

De RC F 10th Anniversary Edition is gebaseerd op de Carbon Edition. Het dak, de motorkap en de achterspoiler zijn uitgevoerd in koolstofvezel. De carrosseriekleur Matte Mercury Grey benadrukt het gespierde design van de sportcoupé. De mat grijze kleur vormt een fraai contrast met de speciale 19” gesmeden lichtmetalen velgen uitgevoerd in hoogglanszwart. De grote en duidelijk zichtbare remklauwen zijn blauw en voorzien van het F-logo. Verder is de RC F 10th Anniversary Edition uitgevoerd met straffere performance dempers.


 

 
  2018 lexus uk rc f 10th anniversary special edition 810x1080 3

BLUE CARBON

De kleur blauw keert terug in het interieur met als kleurthema Blue Carbon. De sportstoelen (met verwarming én ventilatie) zijn bekleed met opvallend blauw anilineleder met witte accenten. In de hoofdsteunen is het F-logo aangebracht. De levendig blauwe kleur is ook te vinden op het verwarmbare stuurwiel, de versnellingspookknop en de bovenkant van het instrumentarium. En ook de veiligheidsgordels zijn blauw. De armsteunen van de portieren hebben een sportieve carbon-afwerking in blauw, zwart en zilver.

 • SUPERIEUR WEGGEDRAG

  Voor een superieur weggedrag in bochten, is de RC F 10th Anniversary Edition standaard uitgerust met een Torsen® Limited Slip Differentieel. Uw veiligheid wordt gewaarborgd door de geavanceerde actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System+ zoals een Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert.
  De exclusieve Lexus RC F 10th Anniversary Edition is verkrijgbaar voor € 159.995,- (incl. btw, BPM en kosten rijklaar maken). Behalve van het geweldige geluid van de V8 geniet u als bestuurder ook van de ongekende sound van het standaard Mark Levinson® Premium Surround System.
  Hebt u interesse in het enige exemplaar van de RC F 10th Anniversary Edition? Neem dan contact met Lexus op.