lda david adjaye

LEXUS DESIGN AWARD

SIR DAVID ADJAYE TREEDT TOE TOT INTERNATIONALE JURY

Met gepaste trots kan Lexus melden dat de beroemde architect Sir David Adjaye het nieuwste jurylid is voor de Lexus Design Award 2018. Adjaye is een van de meest invloedrijke architecten van zijn generatie en completeert een panel van wereldberoemde juryleden, waaronder de innovatieve architect Shigeru Ban. Met de Lexus Design Award geven David Adjaye en de andere juryleden bekendheid aan een volgende generatie van makers en ontwerpers.
Elk jaar weer hopen duizenden creatieve, jonge talenten gekozen te worden voor deelname aan de Lexus Design Award. Deze verkiezing geeft ze de kans tot samenwerking met ervaren ontwerpers, mogelijk een budget voor het maken van een prototype en een uitnodiging om te exposeren tijdens het Lexus Design Event op de Milan Design Week. David Adjaye en de andere juryleden kiezen de 12 finalisten die het thema van dit jaar – ‘CO’- het beste hebben uitgewerkt, en laten zien dat goed design de wereld beter kan maken. Tijdens de Milan Design Week 2018 maakt de jury bekend wie van de finalisten de winnaar is geworden.
“De Lexus Design Award geeft jonge ontwerpers van over de hele wereld een uitzonderlijk platform om bij te dragen aan een meer integrale toekomst. Ik ben vereerd om deel uit te maken van deze jury en hun stemmen te laten horen. Het dit jaar gekozen thema heeft mijn grote persoonlijke belangstelling. Met de uitdagingen van de 21e eeuw voor ons, is gezamenlijk denken en interdisciplinair werken belangrijker dan ooit.” – Sir David Adjaye.
De Ghanees-Britse architect staat op de lijst van meest invloedrijke personen van Time Magazine en werd in 2017 geridderd voor zijn bijdragen aan de architectuur. In 2016 ontving hij de Panerai London Design Medal. De meest recente projecten van Sir Adjaye zijn onder meer het National Museum of African American History and Culture – een museum van het Smithsonian Instituut in Washington – met smeedwerk in de vorm van een kroon uit de Nigeriaanse Yoruba-cultuur.
Inschrijven voor de Lexus Design Award 2018 kan van 24 juli tot en met 8 oktober. De 12 finalisten worden in januari 2018 bekendgemaakt, waarna de uiteindelijke winnaar tijdens de Milan Design Week op 16 april 2018 zijn prijs in ontvangst mag nemen. Kijk voor meer informatie over de Lexus Design Award 2018 op LexusDesignAward.com