LEXUS LC STRUCTURAL BLUE EDITION

De bonte kleurenpracht van de natuur is er om bewonderd te worden. Hetzelfde geldt voor de prachtige nieuwe kleur die Lexus heeft ontwikkeld voor de LC luxe coupé. Deze wordt daarmee nog opvallender in het straatbeeld.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  KLEUR VAN DE NATUUR

  De kleur Structural Blue is veel meer dan een nieuwe keuze uit een kleurenpalet. Dit is het resultaat van het onderzoek dat Lexus heeft gedaan naar nieuwe technologie die kan worden ingezet voor een diepere, meer glanzende kleur, met als resultaat een 'blauwere' afwerking dan ooit tevoren.

  De kleur was in 2016 voor het eerst te zien op de Salon van Genève en veroorzaakte daar een regelrechte sensatie. Inmiddels is deze nieuwe lakkleur klaar voor productie en krijgt de exclusieve en met de hand afgewerkte kwaliteit van Lexus' weelderig vormgegeven coupé een extra dimensie.

  De opvallende nieuwe kleur is nu voor het eerst beschikbaar voor een bijzondere nieuwe uitvoering van de LC, de LC Structural Blue Edition. Deze is in zeer beperkte oplage verkrijgbaar voor de echte liefhebbers die oog hebben voor de hoogstaande technologie en het ambachtelijke vakwerk van onze Takumi.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  HET ONMOGELIJKE MOGELIJK GEMAAKT

  De ontwikkeling van Structural Blue als nieuwe kleur was een gezamenlijke uitdaging voor de Lexus Tec Centres in de VS en Japan en het eveneens in Amerika gevestigde VIAVI Solutions Inc., marktleider op gebied van optische coatings.

  Het maken van Structural Blue is het resultaat van een 15 jaar lange samenwerking waarin meerdere technische uitdagingen overwonnen moesten worden. Met gebruikmaking van de basisprincipes van licht creëerden de technici een bijzonder lichteffect, dat de lak blauwer maakt dan met elk ander blauw pigment onmogelijk werd geacht.

    2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

GEINSPIREERD DOOR LICHT

In hun lange zoektocht naar een nieuwe kleur liet het team zich inspireren door de natuur en de Morpho vlinder. Deze vlindersoort komt voort in Noord- en Zuid-Amerika en is bekend om de intens blauwe kleur van zijn vleugels. In werkelijkheid zijn de vleugels echter kleurloos. Het blauw dat wij zien, ontstaat door de lichtval op de microscopische structuur van de vleugels.

Met Structural Blue wilde Lexus ditzelfde effect bereiken. Om de lak een vergelijkbare glans en diepe kleur te geven, moest met veel moeite een nieuw, uit meerdere lagen bestaand pigment worden ontwikkeld.

De uitdaging leek in eerste instantie te groot. De gewenste kwaliteit kon alleen worden verkregen met een pigment van 40 verschillende lagen. Het team hield echter vol en wist het procédé te verbeteren totdat hetzelfde effect werd verkregen met een structuur die uit slechts 7 lagen bestond. Daarmee werd de werkwijze geschikt voor gebruik in de productie van exclusieve auto's.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  TIJDROVEND VAKMANSCHAP

  Het pigment wordt gebruikt voor het maken van een nieuwe laksoort. Het productieproces neemt 8 maanden in beslag, met 12 verschillende stappen en 20 kwaliteitsinspecties. De lak wordt op de carrosserie aangebracht in een laag van 15 micrometer, tussen de grondlaag en de blanke lak.

  Nanodeeltjes - microscopisch kleine vlokken - in de lak geven een iriserend effect, waardoor de kleur onder invloed van het licht continu van kleur lijkt te veranderen. Conventionele lakken reflecteren minder dan 50 procent van het inkomende licht als xichtbaar blauwe kleur, maar met Structural Blue is dat bijna 100 procent. In totaal wordt er voor elke LC 300 gram pigment met 300 miljard pigmentdeeltjes gebruikt.

  Het proces is kwalitatief zo complex, dat er op één dag slechts twee auto's in Structural Blue kunnen worden gespoten in de Motomachi fabriek, de hoogtechnologische plek waar Lexus de LC produceert.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  BELEEF DE LC STRUCTURAL BLUE

  De sublieme kwaliteir van de lak wordt geëvenaard door de superieure uitrusting van de nieuwe LC Structural Blue Edition.

  Deze bijzondere uitvoering is leverbaar als LC 500 met een V8 benzinemotor en als LC 500h, de zelfopladende hybride. Beide beschikken standaard over 21" velgen van gesmeed lichtmetaal, die perfect passen bij de sensuele styling van de carrosserie. Het exclusieve karakter van de LC Structural Blue Edition is ook zichtbaar in de dorpellijsten van carbonfiber.

  Het interieur is afgewerkt in de combinatie Blue colour, met blauw semi-aniline leder op de bovenzijde van de portierpanelen, stuurwiel, het instrumentarium en de middenarmsteun. Dit wordt gecombineerd met witlederen stoelbekleding en opvallend oranje voor de omlijsting van de versnellingspook en de met Alcantara beklede portierpanelen. Ook de hemelbekleding is afgewerkt met Alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  EXTRA FUNCTIES

  Andere belangrijke functies zijn onder meer de Climate Concierge van Lexus, voor een perfecte temperatuur en luchtkwaliteit in het interieur, Lexus Premium navigatie, Lexus Safety System + een Mark Levinson Sound System met 13 luidsprekers.

  De LC Structural Blue Edition is nu beschikbaar.