2020 030 hero

99 % VAN ALLE VERKOCHTE LEXUS MODELLEN IN NEDERLAND IS ELEKTRISCH AANGEDREVEN

Van alle verkochte Lexus modellen in Nederland wordt 99 % aangedreven door middel van een elektrische aandrijving. Het gaat hierbij om hybride modellen, waarbij een benzine- en elektromotor gecombineerd worden, en Lexus' eerste volledig elektrische model: de Lexus UX 300e Electric. Met de komst van dit nieuwe model biedt Lexus voor elke behoefte een passende, groene oplossing.

 • Al in 2004 is Lexus een autoriteit als het gaat om elektrisch aangedreven rijden. Als echte pioniers introduceerden wij in dat jaar namelijk 's werelds eerste zelfopladende hybride, en zetten daarbij de toon voor hybrides in het luxe segment. Tegenwoordig is het merendeel van de zelfopladende hybrides in het premium segment een Lexus, en al in 2016 leverden we de miljoenste hybride Lexus af. Onlangs breidden wij het aanbod elektrisch aangedreven modellen uit met de Lexus UX 300e Electric: Lexus' eerste volledig elektrische model. Een nieuwe stap, waarmee Lexus voor elke behoefte een passende, groene oplossing biedt. Oók voor degene die liever helemaal niet op benzine rijdt.

 •     2020 030 IMG groener rijden

  GROENER RIJDEN

  Rijden met een elektrisch aangedreven model van Lexus kent veel voordelen. Je rijdt comfortabel en stil en alle elektrisch aangedreven modellen van Lexus zijn voorzien van een automaat, waardoor ze gemakkelijk en soepel te besturen zijn. Natuurlijk rijd je ook groener: onze zelfopladende hybride technologie is milieuvriendelijk en de optimale combinatie van een benzine- en een elektromotor reduceert de uitstoot van schadelijke stoffen tot slechts een tiende van de in 2014 geïntroduceerde Euro 6 norm voor dieselmotoren. Rijd je een volledig elektrische Lexus, dan stoot je helemaal geen CO2, fijnstof en stikstof uit. Nóg groener dus. Met alle elektrisch aangedreven modellen van Lexus heb je onbelemmerd toegang tot alle Europese steden, ongeacht of hier een milieuzone van toepassing is.

 •     2020 030 IMG portomonnee

  GOED VOOR HET MILIEU, GOED VOOR JE PORTEMONNEE

  Naast het milieu spaar je met de hybrides en volledig elektrisch aangedreven auto’s van Lexus ook je portemonnee. Behalve superieure brandstofefficiency en sterk gereduceerde emissies ten opzichte van conventionele benzine- en dieselmotoren bespaar je ook op je kilometerkostprijs en op onderhoudskosten. Zo hebben de elektrische aandrijflijnen van de hybride en volledig elektrische modellen van Lexus minder onderdelen nodigwaardoor deze minder gevoelig zijn voor slijtage enworden de onderhoudskosten ook flink gereduceerd. Door het milieuvoordeel betaal je daarnaast bij een volledig elektrische Lexus tot en met 2024 ook geen BPM, geen wegenbelasting en profiteer je bij een aanschaf in 2020 van slechts 8 % bijtelling*.

 •     2020 030 IMG 100 procent elektrisch

  100 % ELEKTRISCH: DE LEXUS UX 300e ELECTRIC

  Elektrisch rijden met nieuwe Lexus UX 300e Electric betekent rijden met de hoge prestaties en het rijplezier die je van Lexus gewend bent. De lithium-ion batterij van de Lexus UX 300e Electric geeft een actieradius van meer dan 300 kilometer volgens de WLTP-norm, wat betekent dat je voor regulier woon-werkverkeer niet tussentijds hoeft op te laden. Als je dit model zakelijk rijdt, profiteer je nu bovendien 5 jaar van slechts 8 % bijtelling, wat neerkomt op een netto bijtelling vanaf € 135,- per maand*.

  * Als je de Lexus UX 300e Electric dit jaar nog zakelijk gaat rijden profiteer je nog 5 jaar lang van 8 % fiscale bijtelling voor privégebruik. Vanaf 2021 is de bijtelling naar verwachting 12 %.

 • Ben je benieuwd welk elektrisch aangedreven Lexus model bij jou past?