Jury en mentors Design Award 2019

ONTMOET DE JURY EN MENTORS VAN DE LEXUS DESIGN AWARD 2019

Lexus organiseert ieder jaar de Lexus Design Award. Deze ontwerpwedstrijd is bedoeld voor beginnende designers van over de hele wereld. De jury bestaat uit topfiguren en innovators uit de wereld van kunst, design en technologie. Ook voor de Lexus Design Award 2019 heeft Lexus wederom grote namen aangetrokken.

 •     Jury en mentors Design Award 2019 810

  Nieuw in de jury van de Lexus Design Award is John Maeda (zie foto linksboven). De gerenommeerde Amerikaanse ontwerper is Global Head, Computational Design and Inclusion bij Automattic, een bedrijf dat online publicatieplatforms ontwikkelt waaronder de veelgebruikte blogdienst WordPress. Maeda voegt zich bij drie juryleden die al eerder in de jury van de Lexus Design Award zaten: de vermaarde toparchitect Sir David Adjaye (zie foto rechtsboven), Senior Curator Architecture & Design van The Museum of Modern Art (MoMA) Paola Antonelli (foto onder) en Yoshihiro Sawa, President van Lexus International.

 • NIEUWE MENTORS

  Behalve juryleden zijn ook mentors bij de Lexus Design Award betrokken. Zij begeleiden de zes finalisten bij het uitwerken van hun designs. Nieuwe mentor is de Japanse architect Shohei Shigematsu. Ook Jessica Rosenkrantz gaat de finalisten met raad en daad bijstaan. Zij is medeoprichter van de Amerikaanse designstudio Nervous System en een autoriteit op het gebied van generative design. De designer Sebastian Wrong was al eerder aangekondigd.

  GROOTSTE DESIGNBEURS TER WERELD

  Lexus maakt de zes finalisten begin 2019 bekend. Hun werk is te zien tijdens de Milan Design Week (9-14 april 2019), de grootste designbeurs ter wereld. Een van de finalisten wint de prestigieuze Lexus Design Award. Inzendingen dienen te voldoen aan de drie basisprincipes van Lexus: Anticipate (anticiperen), Innovate (vernieuwen) en Captivate (boeien, betoveren). Bovendien moeten de ontwerpen inspelen op de behoeften van de samenleving van morgen en in die hoedanigheid nieuwe, fantasierijke oplossingen bieden.

  Meer informatie: www.LexusDesignAward.com

  Officiële hashtags: #LexusDesignAward #MilanDesignWeek