Lexus ES kunstmatige intelligentie

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE VOOR COMMERCIAL LEXUS ES

Het script van de nieuwe Lexus ES-commercial is geschreven met behulp van Kunstmatige Intelligentie (KI) ofwel Artificial Intelligence (AI). De Oscar-winnende regisseur Kevin Macdonalds regisseerde de commercial die ‘Driven by Intuition’ heet.

 • Macdonald weet perfect de kernwaarden van Lexus te vangen in de commercial van de nieuwe Lexus ES; gewaagd, innovatief en fantasierijk. De vernieuwende commercial beleefde op 19 november 2018 zijn première in grote Europese bioscopen en op de sociale kanalen van Lexus.
 •     Lexus ES kunstmatige intelligentie 1

  Supercomputer Watson

  The&Partnership – een creatief bureau waarmee Lexus samenwerkt – en het technologiebedrijf Visual Voice ontwikkelden een speciale AI-scriptschrijver die gebruikmaakt van Kunstmatige Intelligentie. Vervolgens schakelden ze de hulp in van supercomputer Watson van computergigant IBM. Die analyseerde een enorme hoeveelheid geluidsfragmenten, tekst en visuele data en voegde hier extra inzichten aan toe. De AI-scriptschrijver leerde hiervan en kon op die manier een script samenstellen dat publiek weet te boeien. Op dat moment stapte Kevin Macdonald in die het verhaal verder uitwerkte en perfectioneerde.

 •     Lexus ES kunstmatige intelligentie 2

  Menselijke intuïtie

  De AI-scriptschrijver werd gevoed met relevante data, waaronder maar liefst 15 jaar aan advertenties van auto’s en luxeartikelen. Advertenties die bovendien een gerenommeerde Cannes Lions-onderscheiding hebben gekregen vanwege de creativiteit die erachter zit. Verder leerde de AI-technologie van data van Unruly. Dit bedrijf voorziet adverteerders van relevante data zodat de video’s die ze maken echt een impact hebben op de kijker. Verder leerde de scriptschrijver alles over menselijke intuïtie en wist het de meest emotionele momenten uit commercials samen te brengen in de commercial van de nieuwe Lexus ES.

 •     Lexus ES kunstmatige intelligentie 3

  Lexus ES: vanaf 22 december 2018 bij de dealer

  De nieuwe Lexus ES – de eerste generatie die naar Europa komt – staat vanaf 22 december 2018 bij de Lexus dealer. De nieuwe zelfopladende hybride aandrijflijn is gekoppeld aan een vloeiend schakelende CVT-automaat. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW/218 pk en het verbruik komt uit op 4,7 l/100 km gemiddeld. De nieuwste versie van Lexus Safety System + voorziet de ES van uitgebreide, actieve veiligheidssystemen. De prijzen beginnen bij 52.995 euro (lease: 699 euro).