2020 004 Lexus Zero Gravity Concept 1920x1080 hero

MIKKEN OP DE MAAN: LEXUS ZERO GRAVITY CONCEPT

De Lexus Zero Gravity concept lijkt op een motorfiets en vliegt met een snelheid van 500 km/h boven het maanoppervlak. Deze sensationele machine is op basis van een idee van designer Karl Dujardin ontwikkeld in de Lexus ED2 advanced design studio in Frankrijk. En nee: de Zero Gravity is (nog) geen productiemodel.

 •     2020 004 Lexus Zero Gravity Concept IMG1 680

  LUNAR DESIGN PROJECT

  In het kader van het Lunar Design Project deed het internationale kunst- en designmagazine Document Journal in zijn herfst/wintereditie van 2019 een oproep om na te denken over het dagelijks leven op de maan en de manier waarop mensen zich daar kunnen voortbewegen. Dat inspireerde toonaangevende designers en architecten van buiten de autobranche.

 •     2020 004 Lexus Zero Gravity Concept IMG2 680

  MAGNETISCH VELD

  Ontwerper Karl Dujardin beantwoordde de oproep van Document Journal met het idee voor de Zero Gravity, een eenzitsvoertuig dat een magnetisch veld gebruikt om boven de grond te zweven. Lexus gebruikt deze technologie al bij zijn hoverboard-project.

 • ELKE REIS EEN BELEVENIS

  De Zero Gravity oogt zeer futuristisch. De besturing lijkt op de manier waarop een ruiter met zijn paard communiceert. Dit concept staat bij Lexus bekend als Tazuna, ofwel de perfecte verbinding tussen mens en machine. Die connectie maakt van elke (ruimte)reis met de Zero Gravity een bijzondere belevenis, waarin gebruiksgemak en fun samenkomen.

 •     2020 004 Lexus Zero Gravity Concept IMG4 680

  IDEE VERDER UITGEWERKT

  Het idee van Dujardin is in de Lexus ED2 advanced design studio in Frankrijk verder uitgewerkt. Een mooie bijkomstigheid was dat het maanproject samenviel met een andere toekomstgerichte activiteit van Lexus: de ontwikkeling van de LF-30 Electrified Concept. Dit studiemodel is de belichaming van Lexus’ visie op elektrificatie; rijplezier is daarbij een kernelement. Het is dan ook niet verwonderlijk dat designdetails van de concept car hun weg hebben gevonden naar de Zero Gravity.

 •     2020 004 Lexus Zero Gravity Concept IMG5 680

  MEER MAAN-INSPIRATIE

  De inzending van Karl Dujardin was volgens Document Journal de beste van in totaal 7 genomineerde ontwerpen. Alle zeven visies op een maanvoertuig, waaronder de Bouncing Moonroller van Julien Marie, de Lexus Moon Racer van Yung Presciutti en de Lexus Lunar Cruiser van Keisuke Matsuno worden uitgebreid voorgesteld in het Lunar Design Portfolio van Document Journal.